Voldtektjakt i Bergen - sjekker 100 menn

Foto: Birthe Steen Hansen (iBergen.no)

Politiet i Bergen vil DNA-teste 100 menn i jakten på voldtektsmannen bak to overgrep.

13.12.10 21:26

Etterforskningsskrittet gjøres etter at en kvinne ble voldtatt i Bergen sentrum søndag 10. oktober ved 07-tiden om morgenen. DNA funnet på åstedet viser at gjerningsmannen er den samme personen som var på ferde i Olsvik i februar 1996. Da ble også en kvinne voldtatt.

Gjerningsmannen ble i oktober i år beskrevet som en bergenser med stor mage på 178 centimeter. Hangrep tak i kvinnen som oppholdt seg i inngangspartiet på en bygård, dro henne ned i en kjeller og fullbyrdet en voldtekt.

I forbindelse med etterforskningen har politiet innhentet opplysninger fra basestasjoner i nærheten for å kartlegge hvem som befant seg i området denne søndags morgen. Det er menn fra denne gruppen som nå blir bedt om å avgi DNA-prøve.

- Politiet har som et ledd i etterforskningen innkalt ca. 100 menn med anmodning om at de frivillig avgir en DNA-prøve som kan sammenlignes mot de spor som er sikret. Grunnlaget for innkallingen er opplysninger innhentet fra basestasjoner for mobiltelefoner for det aktuelle tidsrom og område, skriver informasjonsrådgiver Gry benedicte Halseth i Hordaland politidistrikt.

Til bt.no sier hun at dette ikke er uvanlig i etterforskning av alvorlige forbrytelser.

Halseth poengterer at DNA-prøvene vil bli destruert etter at de har blitt prøvd ut mot de aktuelle voldtektene, og at DNA-profilen til de 100 mennene ikke vil bli lagret i politiets register.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag