*Nettavisen* Nyheter.

Voldtekts-mannen kan være tatt

Denne mannen kan være en serievoldtektsmann. Politiet kan ha avhørt ham allerede.

11.01.07 14:01

Har du tips? Send mail til tips@ioslo.no eller ring 2100 6010.

(iOslo.no) I nyttårshelgen ble en kvinne voldtatt, mens to andre ble forsøkt voldtatt av det man antar er den samme gjerningsmannen. I tillegg ble to andre kvinner antastet av samme mann.

- Vi har hatt en håndfull personer inne til avhør for å sjekke om de har alibi. Det har kommet inn en rekke tips, og vi har god tro på å løse denne saken, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen, leder for sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, til iOslo.no.

Har fått mange tips
Fredag gikk politiet ut med fantomtegning av den mistenkte. Det førte til en rekke tips, og politiets jobb består nå i å sjekke ut disse tipsene.

- Vi skjønner godt at vi har fått tips om disse navngitte personene, de ligner på den tegningen vi sendte ut. Det kan hende at gjerningsmannen er blant dem vi har tatt inn så langt, sier Rynning Aasen.

Likevel oppfordrer hun publikum til å komme med flere tips.

- Vi er helt avhengig av publikums hjelp, og vi ber om at de som tror de vet noe om denne saken tar kontakt med oss.

Mannen er cirka 25-30 år, 170 centimeter høy og av utenlandsk opprinnelse. Han har hatt på seg en mørk duffelcoat med hette ved flere av angrepene. Han har kort, sort hår, mørke øyne og øyebryn og lys hudfarge.

Fullførte voldtekt
Det første overfallet skjedde i Schweigaards gate på Grønland natt til nyttårsaften. Klokken 03.35 fikk politiet melding om at en 22 år gammel kvinne var blitt overfalt. Hun klarte å skremme vekk voldtektsmannen, og ble tatt hånd om av politiet.

Bare en time senere, klokken 04.45 slo sannsynligvis den samme mannen til igjen. Denne gangen klarte han å fullbyrde voldtekten. Offeret var en 20 år gammel kvinne som ble overfalt i et gårdsrom i Motzfeldts gate. Politiet betegner voldtekten som grov.

Mistenker samme gjerningsmann
Beskrivelsen av gjerningsmannen i begge sakene gjør at politiet mistenker at det er snakk om den samme gjerningsmannen i begge sakene. Gjerningsmannen er beskrevet likt. Det er litt uklart med nasjonalitet, men han er ikke etnisk norsk. Ifølge politiet snakker han gebrokkent.

Natt til tirsdag 2. januar ble en snart 35 år gammel kvinne angrepet i nærheten av utestedet Kaos på Grünerløkka.

Kvinnen som ble angrepet på Grünerløkka ble kjørt til legevakten, hvor man tok hånd om henne. Kvinnen var på vei forbi utestedet Kaos i Thorvald Meyers gate da hun ble dratt inn i et smug av gjerningsmannen.

Utfordrende etterforskning
Denne mannen blir også beskrevet som en mann av utenlandsk opprinnelse i 20-årene på cirka 170 centimeter.

- Det er vanskelig i de sakene hvor man har ukjent gjerningsmann, men vi gjør det vi kan for å få fatt i voldtektsmennene. I sakene på Grønland ser vi jo helt klare likhetstrekk i beskrivelsen av gjerningsmannen. Nå vil vi se på saker fra i høst, og se om vi kan se likheter med tidligere saker også, sier Rynning Aasen.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.