RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtektsdømt: - Jeg ville hjelpe

Den voldtektstiltalte mannen hadde en original unnskyldning: - Jeg ville bare hjelpe henne å stå på bena.

(iOslo.no) I Oslo tingrett er den 39-årige litauiske statsborgeren dømt til to års ubetinget fengsel etter hendelsen i Vika i Oslo sentrum 11. februar i år.

Ifølge dommen sto 39-åringen sammen med en kamerat på Johan Halvorsens plass ved Konserthuset da den fornærmede kvinnen kom gående forbi, like før klokka tre på natta.

Ifølge dommen tok han kvelertak på kvinnen bakfra, løftet henne opp og slengte henne i bakken, samtidig som han førte hånda opp i skrittet hennes.

Gjorde kraftig motstand
Hun gjorde kraftig motstand, sprellet med beina og klorte mannen, samtidig som hun skrek høyt og ropte på hjelp. Mannen ga opp forsøket da forbipasserende sprang til kvinnens hjelp. Mannen holdt seg da på stedet til politiet kom, og viste passet sitt til tjenestemennene.

Ifølge hans egen forklaring forsøkte han bare å hjelpe kvinnen, som slik han så det var svært beruset, og hadde problemer med å stå på beina. Han mente det var glatt på stedet, og at hun sto i fare for å falle, og at det var grunnen til at han grep tak i henne.

Voldtok 80-åring
Det er en forklaring retten har festet liten troverdighet til. Retten innhentet en tidligere dom fra Litauen mot mannen, der han var blitt idømt flere års fengsel for voldtekt av en nesten 80 år gammel kvinne.

Retten fant disse opplysningene å virke skjerpende mot mannen, som ble dømt to års ubetinget fengsel, i tillegg til nesten 100.000 kroner i erstatning.

Kvinnen fikk brudd i en virvel mellom skulderbladene i angrepet, og har vært sykemeldt i forskjellige uførhetsgrader fram til i dag. Hun sliter ifølge dommen også med angst og psykiske ettervirkninger.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere