Voldtektsdømt kvinne avvist

Kvinnen, som ble dømt både i Bergen tingrett og Gulating lagmannsrett for voldtekt av en mann, er nå også dømt av Høyesterett.

12.01.06 11:39

Den 26 år gamle kvinnen anket straffeutmålingen på åtte måneders fengsel til Høyesterett, men anken ble i dag forkastet. Dermed må kvinnen sone sin straff. Høyesterett har ikke behandlet skyldsspørsmålet, men kun lengden på straffen, som både kvinnen og hennes forsvarer Per Magne Kristiansen mente var for streng. Statsadvokat Jarle Golten Smørdal mente derimot straffen var for mild og ba om ti måneders ubetinget fengsel.

Blir stående
Men dommen fra Gulating lagmannsrett blir stående, etter behandlingen fra Høyesterett og kvinnen må i fengsel i åtte måneder.

Voldtekten hun er dømt for, skal ha skjedd på et nachspiel hjemme hos hennes kjæreste i januar 2004. Mannen som angivelig ble voldtatt, sovnet på sofaen og våknet av at 26-åringen utførte oralsex på ham. Han anmeldte forholdet senere samme dag, og saken fikk både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet, på grunn av de omvendte offer- og gjerningspersonsrollene.

Benektet straffskyld
Kvinnen benektet først alle påstander fra fornærmede, etterhvert innrømmet hun oralsex, men hevdet det var frivillig.

Forsvarer Per Magne Kristiansen trakk fram presseomtalen som en formildende omstendighet i anken, men Høyesterett avfeide dette argumentet, sammen med argumentet om at overgrepet skjedde for lang tid tilbake.

- Jeg tar til etterretning at vi ikke vant fram i Høyesterett. Min klient er selvfølgelig skuffet, for vi hadde håpet på at hun skulle få seks måneders fengsel, slik mindretallet i lagmannsretten ville. Men slik ble det altså ikke, og nå kan vi ikke gå lenger med denne saken, sier Kristiansen i en kort kommentar til iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.