RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtektsetterforskning i stampe

Foto: Politiet
Oslo-politiet står fast i etterforskningen etter voldtektsforsøket av en 13 år gammel jente. De er ikke i nærheten av å finne gjerningsmannen.

- Det er ingen gjerningsmann i sikte så langt, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen til TV 2 Nettavisen.

Åtte dager har gått siden mannen slo til mot den 13 år gamle jenta. Hun var på vei hjem fra Nordberg skole i Oslo, da han dro henne inn i skogen. Mannen skal ha forsøkt å voldta henne, men hun greide å komme seg løs.

- Avhengig av publikum
Saken er høyt prioritert, men politiet sliter med å finne mannen. Nå ber de hovedstadens innbyggere om hjelp.

- Det er ikke bare å gå ut og ta ham. Vi er helt avhengig av publikum for å få løst saken. Dette er slettes ikke saker som gir seg selv. Vi trenger flere tips, og håper de vil komme, sier Rynning Aasen.

Tipsmengden har gått drastisk ned de siste dagene. Det siste døgnet har politiet bare fått inn ett tips i saken. Tilsammen har de fått inn 62 tips.

- Hvis det stopper på 62 tips, så synes jeg det er lite, men tipsmengden i slike saker varierer. Vi trenger i utgangspunktet ikke mer enn ett tips, hvis det er det rette tipset, sier Rynning Aasen.

Flere tips om navn
Politiet jobber for øyeblikket med å gå gjennom tipsene. Alle typer tips har kommet inn, alt fra observasjoner ute i det fri, observasjoner av personer som ligner på tegningen politiet har offentliggjort, og tips om navn.

- Men det kommer ingen tips fra åstedet fra mandagen jenta ble forsøkt voldtatt. Det er ingen foruten jenta som har observert mannen, sier politioverbetjenten.

Av jenta blir mannen beskrevet som norsk, litt tykkfallen, ca. 20 - 25 år og rundt 180 cm høy. Han skal dessuten ha et kort, mellomblondt hår, være ubarbert, ha uren hud, grønne eller brune øyne og en rund ansiktsform.

Beskrivelsene jenta har gitt av gjerningsmannen, stemmer godt overens med det en ti år gammel jente fortalte etter at hun ble voldtatt ved Korsvoll skole i Oslo i fjor.

Tips? Ring politiet på telefonnummer: 22 66 92 22

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere