RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtektsmann avslørt av DNA

Sist oppdatert:
DNA-spor på voldtektsofrene førte til at 27-åringen ble avslørt.

(iOslo.no) Den irakiske statsborgeren er siktet for voldtekt av en kvinne i Motzfeldtsgate 04.40 natt til nyttårsaften i fjor. En time tidligere skal han ha forsøkt å voldta og drepe en kvinne i Scweigaardsgate. Han tok kvelertak på henne som var så kraftig at kvinnen måtte få umiddelbar legehjelp.

Spor på offerets hals
- Vi fant DNA-spor på halsen hennes, og vi sikret oss DNA fra kvinnen som ble voldtatt i Motzfeldtsgate, sier politiadvokat Sjak Haaheim til iOslo.no.

Dette førte til at de kunne pågripe og sikte irakeren for begge forholdene. Haaheim opplyser at det er uvanlig at man finner DNA fra en annen person på huden til et offer.

- Det er ukjent for meg at man finner DNA fra en annen person slik vi gjorde her. Bevisene ble sikret på voldtektsmottaket. Hadde vi ikke hatt disse bevisene, hadde vi aldri kunnet pågrepet han, sier Haaheim.

Voldtok
Haaheim sier saken beviser hvor viktig det er at politiet har mulighet til å sikre seg bevis fra åstedet, offer og gjerningsmann i slike saker.

- Det er viktig å komme seg ned på voldtektsmottaket med en eneste gang. Noen venter med å gjøre dette, og drar kanskje hjem og dusjer fordi de føler seg urene. Det er en fullt forståelig reaksjon, men det gjør også at viktige beviser kan gå tapt, sier Haaheim.

Det er svært alvorlige forbrytelser 27-åringen er siktet for. Han skal ha fulgt etter en 22 år gammel kvinne fra Vestlandet, og overfalt henne idet hun skulle låse seg inn i bakgården i Motzfeldts gate klokken 04.40. Der skal han ha voldtatt henne.

En time tidligere forsøkte han å voldta og drepe en 21 år gammel kvinne fra Oslo i Schweigaards gate. Overfallsmannen skal ha tatt kvelertak på kvinnen, men hun klarte å komme seg unna.

Ikke flere forhold
Mellom disse to hendelsene, skal han ha stjålet han en mobiltelefon fra en kvinne i Mandallsgate. Han skal derimot ikke forsøkt å voldta denne kvinnen.

- Vi har ikke mistanke om at han skal stå bak flere forhold, men vi sjekker han rutinemessig opp mot de andre voldtektene i Oslo, sier Haaheim.

27-åringen ble varetektsfengslet for fire nye uker i dag, men nekter fortsatt for å stå bak overgrepene.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere