RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtektsmann gikk amok

Sist oppdatert:
Sparket, slo og lugget seks politifolk da han ble pågrepet. Dømt i dag.

(iOslo.no ) 19. april ble en 29 år gammel britisk statsborger dømt i Oslo tingrett dømt for tre grove voldtekter av sin tidligere kjæreste.

Tirsdag ble mannen dømt for nok en voldtekt, i tillegg til vold og trusler mot flere politimenn da han ble pågrepet.

Voldtatt hjemme
Voldtekten skjedde 3. februar i år i kvinnens leilighet. Da hadde 29-åringen blitt løslatt fra varetekt for tre andre voldtekter våren 2006.

Fornærmede, som var tidligere kjæreste med 29-åringen, forklarte i retten hvordan hun ble truet og banket opp før briten gjennomførte tvunget samleie.

Tiltalte har benekter enhver straffeskyld i saken og hevder de to hadde samleie frivillig.

Etter voldtekten tok kvinnen kontakt med en venninne som kom til stedet. De to fikk 29-åringen til å forlate leiligheten, og politiet ble kontaktet.

Gikk til angrep
To dager senere, 5. februar, ble to sivile politibetjenter sendt til 29-åringens bopel for å pågripe ham. Dette gikk ikke lett for seg.

Da politibetjentene skulle ta med seg 29-åringen, ble han aggressiv og gikk til angrep på de to. Politiet brukte pepperspray på mannen, men dette roet ham ikke ned. Til slutt måtte mannen overmannes fysisk og forsterkninger måtte tilkalles.

29-åringen benekter å ha slått eller truet politibetjentene og hevder han ikke visste at de var politi.

På politihuset på Grønland gikk mannen nok en gang amok da han skulle innbringes til arresten. I det stripsen rundt hendene hans ble klippet, sparket han til arrestforvareren i hånden og knakk den ene fingeren hans.

Dømt til fengsel
Mannen er nå dømt for trusler og vold mot til sammen seks polititjenestemenn, i tillegg til voldtekt, trusler og vold mot sin tidligere kjæreste. Oslo tingrett har idømt mannen to år og 11 måneders fengsel, pluss oppreisning på 100.000 kroner til kvinnen.

iOslo.no har tidligere dekket den forrige saken hvor mannen ble dømt for å ha banket opp og voldtatt kjæresten sin.

Les flere saker på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere