RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtektsoffer endelig trodd

MØTTES HER: Det var her på Scotsman på Karl Johan at kvinnen møtte mannen som senere den natten voldtok henne. Nå er han dømt til to år og seks måneder i fengsel av Oslo tingrett.
MØTTES HER: Det var her på Scotsman på Karl Johan at kvinnen møtte mannen som senere den natten voldtok henne. Nå er han dømt til to år og seks måneder i fengsel av Oslo tingrett.
Sist oppdatert:
Til tross for DNA-bevis ble voldtekten av kvinnen (38) først henlagt. Nå er mannen endelig dømt.

(iOslo.no) Søndag 27. november 2005 ble den nå 38 år gamle kvinnen voldtatt i en leilighet i Oslo sentrum. Onsdag, etter over to års kamp, ble mannen som voldtok henne dømt i Oslo tingrett til to år og seks måneder. Mannen har anket dommen.

- Hun har vært bevisst på at hun skulle orke dette. Det har vært en lang kamp med mye motbør, sier kvinnens bistandsadvokat, Trine Rjukan, til iOslo.no.

Lurt hjem til mannen
Natt til søndag 27 november kom kvinnen og en afghansk mann i snakk med hverandre på Scotsman Pub i Karl Johans gate. Da puben stengte, gikk de sammen til mannens leilighet, for han skulle hente noe før han fulgte henne videre til et annet utested for å møte en venninne.

Mens kvinnen sto og ventet utenfor leiligheten, tok mannen plutselig tak i henne og dro henne inn. Hun kjempet for å slippe unna, men måtte gi opp. Uten prevensjon voldtok han kvinnen på sengen sin, står det i dommen.

Fant mannens sæd
Den voldtatte kvinnen ringte politiet kort tid etterpå, og ble senere fraktet til Oslo legevakt. Der ble det funnet sæd som senere ble slått fast via DNA-prøver at tilhørte den afghanske mannen.

Først nektet mannen for å ha hatt sex med fornærmede, men innrømmet senere dette. I senere avhør forklarte han at samleiet var frivillig. Etter hvert ble saken henlagt.

Men kvinnen nektet å gi opp, og etter en klage til Riksadvokaten ble det reist tiltale mot mannen i september 2007.

- Nytter å kjempe
- Det er et viktig signal å sende ut i slike voldtektssaker at man blir trodd og tatt på alvor, og at man kan vinne frem, sier Rjukan.

Nå er mannen dømt i Oslo tingrett for voldtekten, og må sone to år og seks måneder i fengsel. I tillegg er han dømt til å betale kvinnen 100.000 kroner i erstatning.

- De skal anke saken, og nå går kvinnen og denne mannen rundt i samme by. Han er ikke varetektsfengslet, og må ikke betale erstatningen før dommen er rettskraftig, forteller bistandsadvokaten.

- Sliter fortsatt
Kvinnen er, ifølge Rjukan, ikke i stand til å jobbe og har store problemer med å fungere i samfunnet etter overgrepet.

- Hun sliter fortsatt veldig, det har selvfølgelig vært en sterkt traumatiserende hendelse som har medført angst og depresjon. Hun har stengt seg inne fra sosial kontakt og har søvnforstyrrelser, avslutter hun.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere