Voldtektssiktet tatt i Sverige

Foto: helse bergen

Svensk politi har pågrepet en 23 år gammel mann, som antas å stå bak den brutale voldtekten ved Haukeland sykehus i oktober.

23.11.06 16:10

(iBergen.no ): - Mannen er tatt etter DNA-treff, bekrefter informasjonsansvarlig Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt overfor iBergen.no.

Det var søndag morgen 8.oktober, mellom klokken 09.15 og 09.30, at den 29 år gamle kvinnen ble overfalt og voldtatt i gangtunnelen under Haukeland universitetssykehus på Årstad i Bergen.

Politiet sikret seg flere biologiske spor etter mannen, og det er DNA-analyser av dette materialet som nå har ført til pågripelse.

Den pågrepne er en 23 år gammel mann fra Bergen, og han ble pågrepet i Karlstad i 10.30-tiden i formiddag, sier leder for volds- og sedelighetsseksjonen ved Bergen Sentrum politistasjon, Tove Lian Mathiesen. Hun forteller at politiet har satt inn mange ressurser på å løse saken. Til syvende og sist var det et videoopptak av mannens bil ved Haukeland som ble avgjørende.

- Gjennom å se på passeringer i bomringen i Bergen, ble det en bil som etter hvert ble veldig interessant for oss. Siden vi hadde DNA-profil av gjerningsmannen, pekte det seg raskt ut en spesiell person som den siste tiden har oppholdt seg i Sverige, sier Lian Mathiesen til iBergen.no.

Den siktede mannen var registrert i det svenske politiets DNA-register, etter en trafikkforbrytelse i Sverige. Mannens DNA skal være helt sammenfallenmde med DNA funnet på voldtektsstedet.

- 23-åringen er også en kjenning av politiet i Norge, hovedsaklig gjennom vinningsforbrytelser. Han har ikke noe av samme kaliber som dette på rullebladet fra før, sier Lian Mathiesen.

Mannen er foreløpig ikke avhørt, og vil bli begjært utlevert til Norge i morgen.

- Vi er svært fornøyde med å ha oppklart denne saken. Dette er en svært stygg sak som har vi har satt ned masse ressurser i å løse. Vi har også fått mange gode tilbakemeldinger fra offeret, og hun er selvsagt svært lettet nå, sier Lian Mathiesen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.