Gå til sidens hovedinnhold

Voldtektstiltalt innrømmer drap på jente (16)

En polakk som var etterlyst for overfallsvoldtekt i Norge, har innrømmet drap på 16-åring.

Dette kom frem under avhør i den polske byen Olsztyn tirsdag, melder Aftenposten.no .

Polakken (34) var etterlyst for en overfallsvoldtekt i Norge. Da han ble arrestert i Polen mandag, innrømmet mannen å ha drept en 16 år gammel jente.

Overfallsvoldtekt
Voldtekten skal ha funnet sted natt til 29. juli i år i Asker. En kvinne (32) ble brutalt overfalt og voldtatt på vei hjem fra et utested. Politiet DNA-testet en polsk mann i forbindelse med saken, men innen det var klart at DNA-sporene matchet, hadde mannen forlatt Norge.

- Men siden vi hadde identiteten hans sendte vi ut en etterlysning på ham, sier politioverbetjent Olav Brubakk i Asker og Bærum politidistrikt til Aftenposten.no.

Mannen ble dermed etterlyst i hele Schengen-området.

Innrømmer drap
Mannen ble arrestert etter et slagsmål mandag i forbindelse med et slagsmål i byen Olsztyn, nordøst i Polen. Da politiet kjørte mannens opplysninger opp politiregistrene, dukket den norske voldtektssaken opp.

Mannen ble da pågrepet av politiet.

I avhør har mannen også innrømmet å ha drept en 16 år gammel jente i Polen, skriver Olsztyn-politiet i en pressemelding.

34-åringen skal ha gitt politietterforskerne informasjon om hvor han hadde begravd liket, der politiet fant jenta. Hun hadde vært savnet siden september i år. Ifølge polske medier var det tydelig at hun var blitt utsatt for kvelning.

34-åringen skal ha innrømmet at han drepte henne etter at de hadde kranglet. Han skal i politiavhør ha fortalt at han hadde inntatt alkohol før ugjerningen.

Den norske kvinnens bistandsadvokat, sier til Aftenposten.no at hun er lettet over at mannen er tatt.

Reklame

Halv pris på bestselgere hos Oakley