*Nettavisen* Nyheter.

Voldtok kjæresten med dildo

29-åringen rispet samboeren med kniv og tok kvelertak.

12.04.07 14:18

(iOslo.no) Torsdag startet rettssaken mot en 29-åring som står tiltalt for flere grove voldtekter av sin ekskjæreste. Mannen, som er britisk statsborger, voldtok ifølge tiltalen sin ekskjæreste tre ganger i april i fjor. I tillegg skal mannen ha brutt rettsforbudet. Han står også tiltalt for legemsfornærmelse.

I retten torsdag nektet han straffskyld på alle punkter og stilte seg uforstående til tiltalen.

Gjorde slutt, men ble sammen igjen
De to møttes på en pub i London i 2001 og ble raskt kjærester. Mannen flyttet til Oslo, og de to forlovet seg fort. Men i årsskiftet 2004-2005 gjorde den fornærmede kvinnen det klart at hun ville roe ned forholdet - og brøt forlovelsen. i 2006 ble de to sammen igjen, og i mars 2006, en måned før voldtektene skal ha begynt, flyttet de sammen igjen.

- Hadde du sex med henne i denne perioden? spurte dommeren.

- Det husker jeg ikke, men sannsynligvis. Vi hadde et veldig seksuelt forhold. Jeg har ikke gjort noe som helst slik mot henne, svarte den tiltalte 29-åringen.

Grove voldtekter
Tiltalebeslutningen beskriver svært grove voldtekter.

Den første voldtekten skal ha skjedd 2. april. Mannen holdt en kjøkkenkniv mot halsen på sin samboer og tok kvelertak på henne mens han voldtok henne.

Den 21. april skal ha dratt henne ut av senga, slått henne i siden, holdt henne hardt i håret og festet en tråd rundt halsen hennes. Han rispet henne i armen med kniv og tok kvelertak på henne, ifølge tiltalen. Deretter skal han ha voldtatt henne.

Den siste voldtekten skjedde 30. april. Ifølge tiltalen skal ha revet av truse og T-skjorte, og han skal ha voldtatt henne med en dildo. Han fortsatte med dette, til tross for at hun gjentatte ganger skrek og ba ham om å stoppe.

Etter denne voldtekten forlot hun leiligheten og ringte politiet. Hun ble da plukket opp av en patrulje som tok henne med til voldtektsmottaket. 29-åringen ble pågrepet senere på kvelden, og satt varetektsfengslet til sommeren.

Ifølge tiltalen skal 29-åringen ha brutt besøksforbudet ved flere anledninger. Kvinnen var utstyrt med voldsalarm, og følte at mannen fortsatt var en trussel.

- Det har vært en vond og vanskelig sak og en stor belastning for henne. Særlig etter at han slapp ut fra varetekt, har hun hatt en veldig vanskelig periode, naturlig nok fordi hun har vært redd for å bli oppsøkt av ham, sier kvinnens bistandsadvokat, Celine Bache-Wiig, til Østlandssendingen.

- Jeg elsket henne veldig høyt
Mannen stiller seg uforstående til tiltalepunktene, og beskriver deres forhold som godt. Han så henne sist dagen hun ble fraktet til voldtektsmottaket 30.april, samme dagen som den siste voldtekten skal ha funnet sted.

- Før hun gikk sa hun at hun var glad i meg. Hun kysset meg på munnen og gikk, forklarte den tiltalte.

- Jeg elsket henne veldig høyt, og jeg var alltid trofast mot henne, sa han til retten.

Advokat John Arild Aasen representerer den 29-årige briten.

- Min klient opplever situasjonen som helt absurd, og han stiller seg helt uforstående til tiltalen, sier han til iOslo.no.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.