RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

Voldtok kvinner i pirattaxi

Pirattaxisjåføren utnyttet unge jenter og voldtok dem i bilen.

Nå er den 29 år gamle mannen dømt til fire års fengsel for voldtekt av to kvinnelige passasjerer.

- I skjerpende retning legger retten vekt på at han har kjørt pirat-taxi og plukket opp berusede unge jenter som hadde vanskelig for å ta vare på seg selv. Overgrepen har karakter av overfallsvoldtekt, står det i dommen fra Heggen og Frøland tingrett.

Den først voldtekten han er dømt for fant sted i desember 2003. Da ble en da 19 år gammel kvinne med ham i pirattaxien han kjørte i Lillestrøm. Etter å ha plukket opp jenta, kjørte han inn på en bensinstasjon og lukket dørene. Deretter voldtok han henne.

Jenta svarte med å bite ham i hodet så hun fikk hår i munnen, men uten at det hjalp.

- Redd for å dø
Den andre kvinnen ble voldtatt i mannens pirattaxi i november 2005.

Kvinnen var svært beruset da hun tok pirattaxien sammen med tre andre menn. Mens hun sovnet i bilen, kjørte sjåføren hjem de tre andre passasjerene. Da hun våknet, var de to alene i bilen og han lå over henne.

- Hun var redd for å dø og trodde ikke hun skulle slipper ut derfra i live, skriver Heggen og Froland tingrett i dommen.

Den tiltalte mannen nektet for begge voldtektene. Det var frøst da politiet foretok en DNA-skje etter voldtekten i 2005 at de kom over voldtekten av kvinnen i 2003.

Ifølge dommen sliter de to jentene med store ettervirkninger av voldtekten.

Den ene jenta har våknenetter, tør ikke bo alene og «orker ikke at noen holder rundt hendene hennes».

Den andre kvinnen er deprimert, har søvnproblemer og angstpanikk.

Får 100.000 hver
De to er av retten tilkjent 100.000 kroner hver i oppreisning av mannen. I tillegg er den ene jenta tilkjent 458.500 kroner i erstatning for tapt skolegang.

Før voldtekten var hun en av de beste i klassen. Hun er nå på en psykiatrisk institusjon på grunn av selvmordsfaren, og taper i alle fall to års skolegang.

- Min klient er fornøyd med dommen og med å ha blitt trodd. Hun er også glad for å ha fått erstatning, sier kvinnens bistandsadvokat Eva Frivold til Nettavisen.

Den dømte mannens advokat, Arild holden, kan foreløpig ikke kommentere om de vil anke dommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere