RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtok stedatter 100 ganger

Sist oppdatert:
49-åringen hevdet han var synsk og lurte stedatteren (13) til å tro at med hennes seksuelle hjelp, kunne de avsløre en pedofilring.

Mannen er nå dømt til forvaring i åtte år, med en minstetid på fire år, av Gulating lagmannsrett. Samtidig må 49-åringen betale 350.000 kroner i erstatning og oppreisning til stedatteren.

- Ville bryte pedofilring
I dommen fra lagmannsretten går det frem at mannen, mens stedatteren var 13 år, klarte å overbevise familien, samboeren og stedatteren om at han hadde overnaturlige evner i form av synskhet. Samtidig fikk han familien til å tro at de var overvåket og at telefonen var avlyttet.

- Han fikk blant annet NN (stedatteren, red.anm.) til å tro at hun hadde de samme evner som han selv, under påskudd om at han blant annet trengte hennes hjelp til å avsløre en pedofilring på hjemstedet, innledet han (¿) et omfattende systematisk seksuelt misbruk av henne, heter det i dommen.

Stedatteren fortalte i retten at hun ble misbrukt på forskjellige måter om bord på stefarens fiskebåt, hjemme i huset, i bilen og på ferieturer til utlandet. Hun ble også tvunget til å tilfredsstille 49-åringen i bilen på vei til skolen. Til sammen var det snakk om over 100 samleier.

Utnyttet flere
Etter å ha anket dommen fra tingretten, kom den sjokkerende historien opp i lagmannsretten i slutten av april. Her fikk retten høre om en mann som kynisk planla og gjennomførte en lang rekke overgrep.

I tillegg til stedatteren, skal mannen ha hatt frivillig sex med sin voksne datter, befølt stedatterens 15 år gamle venninne, samt befølt og voldtatt svigerinnen på 16 år.

- Tiltalte har over år vist stor evne og vilje til å komme i kontakt med nye kvinner. Han har (¿) 3 havarerte ekteskap og ytterligere ett samboerskap bak seg. (...) Misbruk har funnet sted i 3 av disse 4 parrelasjoner, heter det.

Skjenket jentene
Mønsteret var ofte det samme – 49-åringen skjenket jentene med alkohol, lurte dem til å tro at han hadde synske evner og på den måten komme seg i posisjon til å utnytte dem.

- Lagmannsretten anser det som svært sannsynlig at tiltalte raskt vil etablere seg på ny ved en løslatelse med de muligheter det innebærer for å komme i kontakt med mindreårige jenter, heter det i dommen.

Straffen ble derfor skjerpet fra aktors påstand om åtte års forvaring med en minstetid på tre og et halvt år, til en minstetid på fire år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere