*Nettavisen* Nyheter.

Vollvik advarer SAS

Chess-gründer Idar Vollvik mener at SAS Braathens vil tape på å auksjonere bort de siste plassene på de mest attraktive ruteflyvningene. Gjør selskapet det så bytter han til konkurrentene.

11.01.06 11:52

Det er i Dagens Næringsliv (DN) at SAS Braathens-ansatte redegjør for at selskapet tjener gode penger på de siste plassene på attraktive avganger som morgenflyet mellom Oslo og Bergen.

- Dette virker rart, sier Chess-gründer Idar Vollvik til iBergen.no.

Vollvik, som ofte flyr tre - fire ganger på en dag, er selv storkunde hos SAS Braathens.

Taper på billettauksjon
Ifølge opplysningene DN sitter inne med vil SAS Braathens i løpet av de kommende tre årene auksjonere bort sisteplassene på de attraktive morgen og ettermiddagsflyvningene.

- Tull! De må være forutsigbare. Gjør de det så vil de tape på det, mens de andre selskapene vil tjene, mener Vollvik.

Bytter sporenstreks
Vollvik er per i dag en stor kunde hos SAS Braathens, men dersom de innfører auksjoner på disse billettene vil han se etter andre tilbydere.

- Da bruker jeg de andre, mer forutsigbare flyselskapene. Vi har nok å forholde oss til i dag uten at det skal være nødvendig å følge med på auksjonsprisene, konkluderer Vollvik, som forteller at han så langt ikke har opplevd å måtte punge ut store summer for flybillettene sine.

Ifølge sjef for Revenue Management i SAS Braathens, Terje Røli medfører det ikke riktighet at selskapet ønsker å auksjonere bort billetter.

- Her har Dagens Næringsliv desket uttalelsene slik at de ikke fremstår slik jeg uttalte meg, hevder Røli overfor iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.