Vollvik blir «sanitets-kvinne»

Da Idar Vollvik i dag tok imot David Beckhams fotballsko, tok han også oppfordringen om å melde seg inn i Sanitetsforeningen.

31.01.06 17:08

Det var bare smil i Chess-lokalene i Bergen i dag, da Idar Vollvik kunne overta David Beckhams fotballsko. Skoene har kostet ham en million kroner, penger som skal gå til å bygge «ferdighus» til jordskjelvrammede i Pakistan.

- Hva fikk deg til å bli med på dette?

- Jeg ble spurt, svarer Vollvik kontant og smiler sitt karakteristiske brede smil. Hånden holder rundt en kopp varm kaffe, og snakketøyet hans sitter løst.

Foto: Martin Huseby Jensen

Alle tiders jul
Det hele begynte med at Lillian Vilnes som generalsekretær i Norske Kvinners Sanitetsforening følte at foreningen måtte gjøre noe etter tsunamien i romjulen 2004. Da skoene til David Beckham ble auksjonert bort under fjorårets Idrettsgalla på NRK, valgte hun å kjøpe skoene fordi pengene gikk til ofrene etter tsunami-katastrofen.

- Vi tenkte at disse skoene kunne lede til noe mer, for Sanitetsforeningen var de jo ikke så interessante i seg selv. Og så tenkte vi på en slags stafett. Det var da sønnen min Even foreslo at vi skulle ta kontakt med Idar Vollvik for å høre om han ville være med. Og det ville han jo, forteller Vilnes til iBergen.no.

- Det ble den beste julegaven jeg kunne fått, fortsetter hun.

Låner bort ansiktet
Vollvik er sterkt engasjert i at mennesker rundt ham, både nært og fjernt, skal få det bedre. Derfor var ikke veien lang til å betale en million kroner for Beckhams gamle fotballstøvler.

- Det viktigste er ikke at jeg gir en million kroner, men at vi alle kan hjelpe på en eller annen måte. Selv de som står svakest i samfunnet kan hjelpe, om det enn er å fortelle historiene slik at de kommer frem, sier Vollvik til iBergen.no.

- Og så er du selv med og setter ansiktet ditt til en god sak, skyter Vilnes

Til fotballagene
Vollvik har allerede planer for hva skoene skal brukes til i den perioden de er i hans «eie».

- Vi skal gjøre det slik at de lokale fotballagene skal få ha skoene for en periode, gjerne i sammenheng med innsamlingsaksjoner, forklarer Vollvik. Hvor lenge han blir sittende med skoene er fortsatt ikke helt sikkert.

- Lillian og jeg skal nok komme frem til noe, blant annet å finne en verdig kandidat, sier Vollvik.

- Så dette blir en årlig hendelse?
- Det kan godt hende at det blir oftere, skyter Vilnes inn.

Blir sanitetskvinne
- Jeg må jo oppfordre deg til å melde deg inn i Sanitetsforeningen, Vollvik, oppfordrer Vilnes over kaffekoppene. Vollvik trekker usikkert på smilet, noe usikker på hva han skal svare.

- Knut Nærum gjorde det etter at jeg oppfordret ham til det på «God Morgen, Norge!», fortsetter hun.

- Tjo, jeg bør vel det, svarer Vollvik og ler.

Millionen fra Vollvik skal gå til å sende 500 ferdighus på boks til områdene i Pakistan som er hardest rammet etter jordskjelvet. Disse vil huse 4000 mennesker som er hjemløse etter skjelvet i fjor høst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.