*Nettavisen* Nyheter.

Vollvik-etterfølger må male hus

Foto: (Kari Lindøe)

Chess-direktør Per Christian Andersen truer med å male kollegaens hus sjakkrutet etter å ha tapt veddemål om duell opp Stoltzekleiven.

28.06.07 15:03

(iBergen.no) - Hehe, mens han sover skal jeg male det sjakkrutet, med Chess-logo på garasjen, sier administerende direktør i Chess, Per Christian Andersen etter det forsmedelig tapet onsdag.

Skrøt av pokaler
For sju måneder siden inngikk han overmodig et veddemål med slappfisken og direktør-kollegaen Ernst Nygård. På en ledersamling begynte han å skryte av sine meritter som tidligere fotballspiller, og de mange utmerkelser han hadde fått som idrettsutøver. Skrytet provoserte den utrente Nygård som i neste øyeblikk fikk utfordringen i fanget: førstemann opp den beinharde Stoltzekleiven i Bergen som i virkeligheten er en 801 trinns lang trappegang opp Sandviksfjellet. Alle mulige slags idrettsfolk har prøvd seg og fremdeles har en orienteringsløper rekorden på litt over åtte minutter. Stoltzekleiven er selve manndomsprøven i Bergen..

Tapte Nygård måtte han krype gjennom hele Chess-bygget med stumpen i været, kun iført susp. Men dersom Andersen tapte måtte han male huset til Nygård.

- Jeg hadde aldri trodd han skulle vinne. Han var en røykende, kaffedrikkende, snusende og usunn slapping som aldri trente. Det kunne bare gå én vei, trodde jeg. Men jeg undervurderte han, innrømmer Andersen.

Trente som en gal
For salgssjef Nygård tok utfordringen blodig alvorlig. Han stumpet røyken for godt og begynte å trene. Hardt.

- I sju måneder har jeg trent i gjennomsnitt tre ganger i uken. Den første turen opp Stoltzen var forferdelig. Dagen etter hadde jeg gangsperr i muskler jeg ikke visste jeg hadde engang, forteller seiersherren Nygård til iBergen.no.

Alt slitet ga resultater. For snart hadde han en pers på 15.37, som var ett minutt bedre enn kollegaens.

- Det var ingen som hadde tro på meg. Jeg har jo aldri tatt noen medaljer, kanskje med unntak av svømmeknappen. Ehe, jeg er jammen ikke sikker på om jeg har tatt den heller, sier Nygård.

David mot Goliat
Men da den store dagen var kommet, skalv Andersen i buksene. Det skråsikre veddemålet hadde nå fått en ny favoritt. Og ganske riktig; David slo Goliat. Og det grundig.

- Jeg slo ham med ett minutt. Samtidig satte jeg ny pers på 15.32. Jeg sjekket tiden min i Vareggs resultatlister for Stoltzekleiven Opp og jeg ville ha kommet på tredjeplass i klassen for kvinner mellom 60 og 64 år, sier en lattermild Nygård.

De ansatte i Chess har kunnet følge veddemålet i en blogg niditig ført av Nygård det siste halvåret. Rundt 25 av dem stilte opp ved trappeløypen onsdag for å heie direktørene fram. Da seieren var klar på toppen av de 801 trappetrinnene, følte ikke Nygård det helt store rushet.

- Jeg var helt tom, merkelig nok. Faktisk hadde jeg sett for meg at jeg ville begynne å grine eller noe sånt, men det skjedde ikke. Det var sju måneders hard trening som kulminerte på et kvarter og noen sekunder.

Setter opp tribuner i hagen
Dagen derpå har Nygård gnidd salt i såret for direktør-kollegaen. I hyllen hans har han lagt en malerkost og malercaps og mens iBergen.no snakker med ham på telefonen lyder applaus fra kolleger i bakgrunnen. Taperen tar det med godt humør og ser fram til å male det ni meter høye huset i august.

- Han har tenkt å invitere hele jobben hjem til seg den dagen, sette opp tribuner og servere øl mens jeg sliter i stigen. Jaja, jeg tapte mot en bedre trent kollega. Er han like taktisk på jobb som han var i løypen i går, har vi en god framtid i møte, sier Andersen, som ikke har gangsperr etter løpet.

Det hører med til historien at det første den nå så ultrasunne, ikke-røykende og hypertrente seiersherren gjorde etter blodslitet opp Stoltzen, var å tenne seg en sigarett.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag