*Nettavisen* Nyheter.

Vollviks Chess-eventyr over

Idar Vollvik hadde sin siste arbeidsdag hos Chess på onsdag. Nå ser han frem mot «pensjonisttilværelsen».

Chess-gründeren som så smått startet mobileventyret i 2000 har valgt å takke for seg. Vollvik har bygget opp Chess til å være et av landets største mobilselskaper med i overkant av 400 000 kunder. I tillegg har Vollvik tjent omlag 850 - 900 millioner kroner på salget av Chess. Nå er en epoke slutt.

- Det stemmer at jeg har takket for meg hos Chess. I dag er min andre dag som pensjonist. Nå har jeg såpass ferie til gode at jeg skal nyte den godt og kose meg skikkelig, sier Vollvik til iBergen.no.

Fikk gå tidlig
Det var meningen at Vollvik skulle jobbe hos Chess til 1. september, men etter å ha oppnådd ønskede bonusavtaler etter at TeliaSonera kjøpte opp Chess, fikk Vollvik avspasere etter 24. mai. Selv kunne Vollvik tenke seg å være med litt lenger, men en mobilepoke er altså over.

- Det var veldig vemodig å gå av. Jeg kunne tenkte meg å fortsette litt til, men det er mest fordi jeg ikke har lyst å gi slipp på «barnet mitt», men jeg må vel bare innse at et eventyr nå er slutt og en epoke av mitt liv er over, forteller Vollvik.

Takker ansatte
Selv om folk flest forbinder Chess-suksessen med kjøp av Raymond Kvisvik, andre investeringen i Brann, Köenigsegg og andre rå stunt er Vollvik av en helt annen oppfatning.

- Det er en ting som har bidratt til Chess’ suksess og det er de ansatte. Uten samtlige av de ansatte som har jobbet for meg hadde dette ikke vært mulig å få til. Jeg skylder dem en stor takk og avskjeden de gav meg var svært følelsesladet, forteller Vollvik til iBergen.no.

Taus og rørt til tårer
Til avskjeden på onsdag samlet flere av de ansatte seg i et møterom i lokalene til Chess. Der ventet avskjedsgave og takketaler. Selv klarte ikke Vollvik å si stort.

- Jeg har jobbet med Idar i ti år og aldri sett ham taus. Det var svært emosjonelt og det var litt merkelig å se Idar så stille - uten å si et eneste ord. Det eneste han gjorde var å svelge tungt, sier markedsansvarlig i Chess Jarle Alvær.

Minneverdig presang
Avskjedspresangen fra de ansatte var av det kreative slaget. For hva gir man en person som har verdens raskeste, største eller beste?

- Det var ikke lett å kjøpe gave til Idar, men siden han setter så stor pris på de ansatte laget jeg sjetonger med bilde av alle de ansatte. Han satte virkelig pris på det, forteller Alvær.

- Noen siste ord til Vollvik?
- En fantastisk motivator for alle sine ansatte. Han klarte å skape et engasjement og en tro hos dem som jobbet for ham som jeg ikke har sett maken til. En fantastisk person, avslutter Alvær.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag