RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Væpnede ranere stoppet av vaskehjelp

Sist oppdatert:
Full menneskejakt etter at fire ransmenn væpnet med maskinpistol, kniv og balltre forsøkte å rane en matbutikk.

(iOslo.no) Politiet rykket ut i morgentimene torsdag etter at ransalarmen var utløst i en matvarebutikk på Kampen i Oslo. Politiet fikk ordre om bevæpning, men ranerne hadde stukket fra stedet da de ankom. De skal ikke ha fått med seg noe fra butikken, men det er så langt ikke kjent hvorfor ranet ble avbrutt.

Ifølge politiet har mennene ikke vært inne i butikken, men politiet behandler fortsatt saken som et ransforsøk.

Ifølge politiet var det fire menn av asiatisk opprinnelse som forsøkte å rane butikken 07.20 torsdag morgen. En av dem var væpnet med noe som liknet en maskinpistol. En annen hadde på seg kniv, og de to siste var væpnet med balltrær. Alle fire var maskert med finlandshetter og ganske like, mørke klær.


Vis større kart

- Vi vet ikke hvorfor ranet ble avbrutt, det må du nesten spørre ranerne selv om, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Ifølge Dagbladet sier innsatsleder på stedet at en vaskehjelp på vei til jobb avbrøt ranet. Han stakk fra stedet, løp mot Tøyen T-banestasjon og fikk varslet politiet.

Politiet er nå på stedet for å sikre tekniske spor og avhøre vitner. De fire forsvant til fots mot Kjølberggata etter ransforsøket, og er observert av flere personer. Ifølge politiet har ranerne trolig ikke brukt bil. En hundepatrulje er på vei til stedet, og politiet har også brukt helikopter i søk etter mennene.

Ved 09-tiden avsluttet politiet saken på Kampen og kjørte fra stedet, men politiet er fremdeles på utkikk etter ranerne.

Har du tips i saken? Tips oss på tips@ioslo.no

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere