RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Væpnet aksjon i Loppa

Sist oppdatert:
Politiet i Vest-Finnmark reiste i flere timer for å pågripe en mann etter flere drapstrusler. I Loppa pågrep de mannen stupfull og sovende.

Politiet i Vest-Finnmark ser svært alvorlig på saken. Mannen i slutten av 40-årene skal gjennom tirsdag ha kommet med en rekke drapstrusler mot ulike personer i det lille tettstedet Nuvsvåg i Loppa kommune.

- Han har fremsatt klare drapstrusler mot flere personer i bygda. Dette sammen med at han har mange skytevåpen hjemme, gjorde at folk i bygda var alvorlig bekymret, sier operasjonsleder Jarle Marthinsen ved Vest-Finnmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Ved 23-tiden rykket politiet ut fra Alta. Etter lang utrykningstid kom politiet fram til Nuvsvåg først ved 3-tiden. Klokken 03.19 ble mannen pågrepet.

- Pågripelsen forløp helt udramatisk. Vedkommende hadde nytt alkohol utover nata, og han sovnet på en sofaen i stuen i nabohuset der det var fest, sier Marthinsen.

Mannen ble tatt med til Alta.

- Først skal han sove ut rusen. I morgen vil han bli avhørt. Da vil vi også snakke med de fornærmede for å finne ut hva som har skjedd, sier operasjonslederen.

Politiet har også ransaket mannens bolig og funnet flere våpen. Ransakingen vil fortsette onsdag. Mannen har våpentillatelse for flere våpen, men det er for tidlig å si om våpnene som er funnet er lovlige eller ikke.

Onsdag blir det vurdert om han skal fremstilles for varetektsfengsling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere