RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Væpnet politiaksjon i Kristiansund

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Væpnet politi gikk før midnatt til aksjon mot en leilighet i Kristiansund. Seks personer er pågrepet etter at det skal ha blitt avfyrt skudd i leiligheten.

Politiet stengte av flere gater rundt enden av Storgata i Kristiansund. Etter det gikk bevæpnet politi til aksjon mot boligen det skal ha blitt løsnet skudd fra. Politiet pågrep til sammen seks personer i boligen – og aksjonen forløp uten dramatikk.

Naboer varslet
Politiet aksjonerte mot en leilighet i sentrum av Kristiansund etter at naboer varslet at glasset i en verandadør ble knust av noe som kunne være skudd.

- Klokken 21.11 torsdag kveld fikk vi inn en melding om at noen hadde observert ei knust rute i en verandadør. I tillegg ble det rapportert om flere smell, noe som tydet på at det hadde blitt løsnet skudd mot en leilighet i Kristiansund sentrum. Etter at en politipatrulje hadde undersøkt saken, ble det besluttet å gå til væpnet aksjon mot en leilighet like i nærheten, forteller stabssjef Geir Kristoffersen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Gater ble evakuert
Flere sentrumsgater i nærheten ble evakuert. To personer som bor i leiligheter i nærheten ble også evakuert. Like før midnatt gikk bevæpnet politi til aksjon mot den aktuelle leiligheten, og seks personer ble pågrepet uten dramatikk.

- Vi har pågrepet fem menn i 20-årene og en 19 år gammel kvinne som oppholdt seg i denne leiligheten. Vi har sikret spor som kan tyde på at det ble løsnet skudd fra denne leiligheten. Personene ble pågrepet uten dramatikk, og ingen ble skadet i politiaksjonen, forteller Kristoffersen.

Politiaksjonen var over like før klokken ett natt til fredag.

Avhøres senere
Politiet vil ikke kommentere hvorvidt de fant våpen i leiligheten, og de ønsker heller ikke å kommentere hvor mange polititjenestemenn som deltok i politiaksjonen.

- Leiligheten er sikret og vi gjør noen undersøkelser der. Den videre etterforskningen fortsetter fredag morgen med flere undersøkelser og avhør av de pågrepne. Det er altfor tidlig å si noe om hva som egentlig skjedde, det må vi komme tilbake til senere, forteller stabssjef Geir Kristoffersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere