RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Væpnet politiaksjon på Aker Kværner

Sist oppdatert:
To menn på 18 og 28 år ble pågrepet i en dramatisk aksjon ved Aker Kværner Stord i formiddag.

(iBergen.no) Store bevæpnede politistyrker rykket ut til Aker Kværner sitt anlegg på Eldøyane da det kom melding om at to menn var truet med pistol ved 11-tiden i formiddag. Klokken 1145 var desperadoen pågrepet etter en dramatisk aksjon.

Stakk fra politiet
Aksjonen startet da politiet fikk melding om en bil som kunne være aktuell å stoppe i forbindelse med et forhold i Bergen. Bilen var på vei over med ferje fra Kvinnherad til Stord.

- Vi rykket ut med en patrulje like over klokken 10, men bilen ville ikke stoppe og stakk fra stedet. Vi fikk så flere meldinger fra publikum på bilen på måten den hadde kjørt på. Det kom også en melding fra en person som hadde sett to menn sette fra seg en bil og løpe fra stedet, sier lensmann på Stord, Odd Harald Hovland til iBergen.no.

Truet med pistol
Klokken 1051 kom det melding om at en person var truet med pistol på industriområdet på Eldøyane.

- Like etter fikk vi melding om at vakten på Aker Kværner også var blitt truet. Da beordret vi væpnet aksjon og fikk støtte fra politiet i Haugesund. Vi sperret av deler av området om pågrep den ene av de to klokken 1115, forklarer lensmannen.

Halvtimen senere overga den andre i desperadoen seg til politiet frivillig. I sekken til mannen fant politiet en såkalt softgun som var blitt brukt til å true med.

- Det er mye folk inne på industriområdet på Eldøyaene og mye trafikk. Så det var dramatikk. Men som sagt så brukte vi ikke så mye tid på å finne den første mannen og den andre overga seg frivillig. Vi er med andre ord svært fornøyd med aksjonen, sier Hovland.

De to mennene på 18 og 28 år er tidligere kjenninger av politiet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere