RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Væpnet ran på Karl Johan

Foto: Ole Peder Giæver/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Midt i folkehavet på Karl Johans gate klarte tre maskerte menn å rane Fokus Bank fredag ettermiddag.

De tre ranerne var bevæpnet og maskerte, og kom seg unna etter ranet. Det er ikke kjent om de har fått med seg noe og eventuelt hvor mye. Store politistyrker jakter nå på ranerne, og politihelikopter er på vingene. Ingen mistenkte er så langt pågrepet.

- Norsk utseende
Væpnet politi rykket raskt ut til Fokus Bank på Karl Johan da ransalarmen gikk rundt klokka 14.30. Det var tett med folk i Oslos hovedgate da ranet skjedde.

Flere øyenvitner så ranerne forsvinne. Ifølge vitner hadde ranerne et norsk utseende og normal høyde, opplyser politiet.

Var maskert
Et vitne TV 2 Nettavisen har snakket med, så tre kraftig bygde menn løpe vekk fra stedet.

- En av dem hadde finlandshette på hodet, mens de to andre ikke var maskert. Men de hadde en slags hetter på hodet, forteller vitnet.

Fant lys plastpose
Hun så ikke noe våpen, men la merke til at en av mennene hadde en lys plastikkpose i hånda.

- En mann som kom ut av banken like etter ranerne, gikk i retning av stedet de flyktet. Kort tid etterpå kom han tilbake med den lyse plastikkposen ranerne løp av gårde med, sier vitnet.

Kastet gjenstander
Ranerne skal ha rømt via Arbeidergata og inn Grensen. En pose med klær som ranerne kan ha benyttet ble funnet i Citypassasjen og tatt hånd om av politiet.

- Det er mistet en del gjenstander kriminalteknikere nå vil undersøke. De kastet fra seg blant annet klær og finlandshetter under flukten, sier vaktleder Laila Back ved Kriminalvakta i Oslo.

Politiet gjør nå søk på stedet, og kriminalteknikere gransker området.

Ifølge et vitne TVNorgenyhetene har snakket med, tok ranerne taxi fra Grensen. En av mennene vitnet så, hadde en gul plastpose i hånden.

Var bevæpnet
- Ranerne hadde våpen, men vi vet ikke hva slags, om de er brukt til å true, eller om skudd er avfyrt, sier Back.

Et vitne som har beskrevet ranerne overfor politiet sier at den ene er 185-195 cm høy, med lys grå joggebukse og muligens joggejakke.

- Nummer to skal ha hatt på seg mørke klær, den tredje er ikke beskrevet. De tre var lyse gutter i alderen 25-30, sier Back.

Hun kjenner ikke til at noen skal ha kommet til skade under ranet, og er usikker på hvor mange personer som befant seg i banken.

Tilbud om legehjelp
Vi konsentrerer oss nå om å gi hjelp og støtte til de ansatte og kundene som var i lokalet, sier informasjonssjef i Fokus Bank Bjørn Langli.

- Vi snakker med dem og gir tilbud om legehjelp til de som ønsker det, sier han.

Langli har ikke konkrete opplysninger om hvor mange som var i banken.

- Første gang siden 1999
- Normalt vil det være 4-6 ansatte på jobb i denne etasjen. Det er en filial som brukes mye, men hvor mange kunder som var der i dag vet jeg ikke, sier han.

Filialen på Karl Johan ble åpnet i mai 2003 og har ikke tidligere vært utsatt for ran. Dette er det første ranet Fokus Bank opplever siden 1999.

Langli vet foreløpig ikke hvor mye ranerne fikk med seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere