RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vær på vakt i morgen

Sist oppdatert:
Du kan holde senga med god samvittighet i morgen. En fersk undersøkelse viser nemlig at vi er oftere utsatt for ulykker fredag den 13..

Sist fredag falt på den 13. fikk Ullevål universitetssykehus i Oslo inn 30 prosent flere pasienter enn gjennomsnittlig, skriver Rogalands Avis.

Engelsk forskning viser også at risikoen for sykehusinnleggelse på grunn av trafikkulykker kan øke med inntil 52 prosent på denne datoen. En finsk undersøkelse viser at 61 prosent flere kvinner dør i trafikken fredag den 13. enn på alle andre kombinasjoner av dato og ukedag. Tilfeldig?

30 prosent verre
Loggen fra Ullevål universitetssykehus for fredag 13. juni 2003 viser at det kom inn 81 pasienter. Gjennomsnittet for året var 56,7 pasienter hver dag.

Et knivstikk, fire trafikkulykker, to hodeskader, et ankelbrudd, et hoftebrudd, en fallskade og et bekkenbrudd, er blant de loggførte skadene på fredag 13.

Fungerende avdelingsoverlege Jan Magne Linnsund sier til Rogalands Avis at det ikke er grunnlag for å si at folk er mer skadeutsatt på denne datoen.

– Det er ikke sånn at vi har forberedt ekstra beredskap til denne fredag 13., sier Linnsund.

Flysete 13 mangler
Flere flyselskaper, blant andre SAS, har hoppet over seterad nummer 13 i sine fly.

- Det er mange som synes det er forbundet med risiko å fly, derfor skal vi ikke nøre oppunder denne frykten, sier pressetalskvinne Siv Meisingset til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere