RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vær-Siris største frykt

Sist oppdatert:
- Det kan bli veldig ille, sier Siri Kalvig om klimakrisen. Nå blir værgründeren klimamisjonær på TV 2.

(Bergen/SIDE2:) I høst starter hun opp med programmet «Himmel og hav». Gjennom tre episoder skal hun hjelpe oss å bli mer klimabevisste.

Løsningsorientert
- Det er et program om hvordan vi kan løse den globale klimakrisen og om hva hver enkelt av oss kan gjøre i den forbindelse. I tillegg ser vi også på løsninger i industrien, forteller Siri Kalvig til Side2.

Ideen kom i forbindelse med en pågående foredragsturné som hun ogTV 2s værpresentatør Hilde Holdhus reiser rundt med på oppdrag fra miljøverndepartementet.

- Vi vil jo gjerne gjør en innsats i klimakampen. Det begynte med denne foredragsturneen. Deretter hang filmteamet fra Stavanger seg på der det var interessante ting. Serien handler ikke om turneen, men om hvordan du kan være med på å bidra i det små. Hvis alle bidrar med de kan, så nytter det, sier hun engasjert.

Bevisste valg
- Hva kan jeg gjøre for å bidra da?

- Det viktigste er å ha et bevisst forhold til sitt eget forbruk. Slå av strømmen, skru av varmen i rom du ikke oppholder deg i, ta mindre fly, kjør mindre, alt dette som alle egentlig vet. Hvis alle gjør dette vil kanskje politikerne også skjønne at det er viktig for folk og dermed blir det også kanskje en del av valgkampen

- Men hva er det du engster deg for?

SE OGSÅ: Værdame med lånte fjær

- Jeg vet en del om disse skumle feedbackmekanismene. stiger den globale temperaturen over to grader kan vi få noen ubehagelige overraskelser. Smelter isen raskere enn det vi tror, kan det bli frigitt for mye metan i permafrosten og vi kan få kan få et klima som løper løpsk. Dermed blir temperaturene høyere enn det FNs klimaprogram har anslått. Og da kan det bli veldig ille, sier hun.

Se en smakebit av programmet her

186587

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere