RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vred kvinnes hode ut av stilling

(Ill.foto: Politiet/Politi.no)
Da kvinnen ikke ville forlate restaurantbåten på 20-årsdagen sin, tok båteieren tak rundt nakken og haken hennes og vred til så hodet gikk ut av stilling.

Bergen tingrett anså manøveren som farlig mot et spesielt utsatt område av kroppen, og dømte den 42 år gamle mannen til fengsel.

Ble invitert ombord
Episoden utspilte seg på kvinnens 20-årsdag, som dermed fikk en smertefull avslutning. Hun hadde først feiret dagen sammen med venner på et utested i Bergen sentrum, før hun og en kamerat etter stengetid gikk mot Bryggen for å ta nattbussen. På veien støtte de på en gruppe mennesker som inviterte dem ombord i restaurantbåten, som lå fortøyd ved Bryggen.

Fikk øl utenfor skjenketid
Om bord i båten fikk kvinnens kamerat kjøpe øl, til tross for at klokken var over 03.30 og skjenking av alkohol ikke er tillatt etter klokken 03.00. Da ølen var drukket, ba kameraten om en til, men fikk nei fra restauranteieren. Dermed var krangelen i gang.

Hørte knekkelyder i nakken
Uenigheten utartet seg ord for ord, og til slutt ble restauranteieren så rasende at han kastet de to på dør. For å få 20-åringen av båten, måtte 42-åringen bære henne i land. Ved enden av landgangen, kastet han henne i bakken. Mens hun lå der, tok han tak i henne og heiste henne opp. På ekte filmvis tok han tak med den ene hånden rundt haken og den andre rundt nakken og dro hodet til siden med stor kraft. Til sin store skrekk, hørte 20-åringen tre knekkelyder fra nakken.

- Hode ute av stilling
På legevakten fikk kvinnen behandling for nakken, uten at dette var til hjelp. Da hevelsene i nakken ikke gikk ned, oppsøkte hun naturterapeut og fysioterapeut som forklarte i retten at hodet hennes var noe ute av stilling. Hun har også vært plaget noe med angst i ettertid, men både angsten og nakksmertene er borte nå, ett år etter hendelsen.

Fikk refs for brutalitet
Restauranteieren og rederen, som tidligere har vært i klammeri med Sjøfartsdirektoratet for å ha ført restaurantbåten sin uten gyldig førerbevis, fikk refs i retten for å ha vært mer brutal en nødvendig da han skulle kaste ut kvinnen. Det ble også pekt på at den 20 år gamle kvinnen ikke hadde gjort noen forsøk på å utøve vold mot ham, men bare brukt ufint språk.

42-åringen ble dømt til 30 dagers ubetinget fengsel og til å betale 20-åringens legeutgifter. Han må også betale saksomkostningene.

Det er foreløpig ikke kjent om mannen vil anke dommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere