RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Heiko Junge

Vurderer å frigi opplysninger

Sist oppdatert:
Det kan bli aktuelt å slippe ytterligere informasjon rundt det fatale oppdraget i Afghanistan der den norske soldaten Tor Arne Lau-Henriksen ble drept.

Flere uavhengige kilder avviser at den norske soldaten Tor Arne Lau-Henriksen ble drept i nettopp Lowgar i Afghanistan, slik Forsvaret hevder.

Bekrefter dødsstedet
Talsmann for de afghanske myndighetene, etteretningssjefen og kriminalsjefen i Lowgar avviser overfor TV 2 Nyhetene at det har vært et angrep på norske styrker.

Kan du nå bekrefte at dette skjedde i Lowgarprovinsen?

- Ja, det kan jeg bekrefte. Det blir gjort et poeng ut av at Taliban ikke har tatt æren for dette. Det betyr ingenting. Det er et halvt dusin opprørsgrupper vi kan knytte til dette, i tillegg til rene kriminelle, lokale krigsherrer og kommandanter, sier forsvarssjef Sverre Diesen til TV 2 Nyhetene.

Vil summere opp oppdraget
Forsvaret skal lage en rapport om spesialstyrkenes oppdrag. Det vurderes nå å gi flere opplysninger.

- Jeg tror ikke at vi kommer til å gå prinsipielt lengre. Vi kan kanskje summere opp styrkens oppdrag, og kommentere i hvilken grad den har lyktes. Utover dette vil vi fortsatt måtte ha en restrikt infopolicy når det gjelder spesialstrykene, sier Diesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere