RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Birthe Steen Hansen)

Vurderer å gå etter rømning

Sist oppdatert:
Psykiatri-direktøren i Bergen vurderer om han skal trekke seg etter at en farlig drapsmann rømte fra Sandviken sykehus mandag.

Hans Olav Instefjord fortalte på et møte med pressen onsdag at han, som divisjonsdirektør for psykiatrisk avdeling i Helse Bergen, tar det fulle ansvaret for de siste måneders svikt i sikkerheten på Sandviken sykehus.

- I løpet av helgen vil vi ha gjennomført en intern gjennomgang av problemene i forhold til rømningene. Når den er ferdig, vil vi se om det er nødvendig at jeg vurderer min stilling, sier Instefjord.

Farlig på rømmen
Mandag klarte drapsdømte Kjell Rune Rotenes å stikke fra en pleier mens de var på handletur. Han er dømt til psykiatrisk helsevern og sitter på sikkerhetsavdelingen ved Sandviken sykehus. Store politistyrker jaktet på 33-åringen, som ble betegnet som farlig, spesielt hvis han ruset seg.

Tidligere i år klarte en 18-åring tiltalt for drapsforsøk å slå ned en pleier på lukket avdeling og stryke på dør. Bare måneder senere på samme avdeling rømte 34-åringen som senere ble siktet for drapet på Ingvild Myking på Hylkje.

- Vil skje igjen
- Det vil helt sikker skje igjen at noen vil rømme fra Sandviken. Jeg skal ikke love noe som ikke kan holdes. Det handler heller ikke om penger, men om menneskelig svikt og manglende orden i systemer, sier Instefjord.

Fredag skal Helse Bergen ha et møte med Kriminalomsorgen Vest for blant annet å diskutere om psykiatriske fangers sikkerhet bør ivaretas av Kriminalomsorgen, og ikke helsevesenet. Mandag får politiet komme med sine innspill i et tilsvarende møte.

Har politivakt
Etter at Rotenes ble pågrepet natt til onsdag er han tilbakeført til sikkerhetsavdelingen på Sandviken sykehus, denne gangen med politivakt og ekstra pleier. Det skal han foreløpig ha fram til fredag.

Avdelingsleder Siri Nome vurderer også å flytte ham til et annet sykehus i landet, på grunn av den massive mediaoppmerksomheten på Rotenes de siste dagene. Han vurderes som fortsatt rømningsfarlig, og er blitt fratatt mobiltelefonen de neste 14 dagene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere