RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å omdøpe Kripos

Justisministeren vurderer å bytte navn på Kripos etter omorganiseringen av enheten, som etter planen skal gjøres neste år.

- Det er uheldig om man dropper et så innarbeidet og sterkt merkenavn, sier lederen for Politiets Fellesforbunds avdeling på Kriminalpolitisentralen, Tore Per Bakken.

Ifølge Bakken har forslaget om navneendring skapt bølger i etaten. Både tjenestemennene og ledelsen sier nei til et nytt navn ingen har noe forhold til. Kripos har selv via MMI gjennomført en spørreundersøkelse som viser at 97 prosent av det norske folk har et forhold til navnet, skriver Aftenposten.

Navnet har enheten hatt siden opprettelsen i 1959. Justisminister Odd Einar Dørum (V) vil gjøre om enheten til et nytt nasjonalt særorgan for å styrke arbeidet mot den organiserte kriminaliteten. Det er ennå ikke klart hva enheten skal hete, men foreløpig brukes betegnelsen Den nasjonale enheten for bekjempelse av organisert og annen alvorlig kriminalitet.

Politiinspektør Ola Thune, som leder taktisk etterforskningsenhet, mener at navnet Kripos har høy symbolverdi.

- Vi risikerer at de beste tjenestemennene mister noe av interessen hvis glansen rundt merkevaren Kripos forsvinner, sier Thune.

En høy prosentandel i MMI-undersøkelsen bekreftet at de forbinder navnet Kripos med kvalitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere