RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å saksøke TVNorge

Sist oppdatert:
Kvinnen som ble utpekt som drapskvinne i TVNorges «Fornemmelse for mord» vurderer å saksøke tv-kanalen.

Kvinnen har vært inne til politiavhør etter at synske Lena Ranehag utpekte kvinnen som gjerningsperson på TVNorge søndag. 26 år gamle Marita Ona ble påkjørt og drept i oktober i fjor. Bilføreren kjørte fra stedet, og bildrapet har forblitt uløst.

Men i «Fornemmelse for mord» ble en kvinne fra Rælingen utpekt som den skyldige. Det førte til at politiet denne uken innkalte henne til avhør. Lensmann Terje Staum ved Fet og Rælingen lensmannskontor sier til Dagsavisen kvinnen bare ble kalt inn til avhør med politiet fordi man ønsket å komme rykteflommen i forkjøpet.

- Vi hadde henne aldri som mistenkt i saken, det var bare et vitneavhør. Vi følte også at det ville gå rykter om dette, og at det var best om kvinnen ble informert om saken av oss, framfor å høre fra nabolaget at hun var blitt uthengt på TV, sier Staum.

Kvinnens advokat, Tom Medalen, sier at de nå vurderer rettslige skritt mot TV Norge.

- Hun reagerer på at de går ut med slike fullstendige grunnløse beskyldninger mot en konkret person, hvor de hevder at hun har begått noe så vanvittig alvorlig som det er snakk om i denne saken. Vi vurderer nå om saken skal forfølges, sier Medalen til Romerikes Blad.

Medalen har tatt kontakt med TV Norge og får nå en kopi av programmet «Fornemmelse for mord».

Informasjonsdirektør Jens Petter Gjelseth i TVNorge sier at selskapet ikke har noen ting å beklage når det gjelder programmet.

- Vi står for det vi sendte og mener vi ikke har gjort noe galt, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere