RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å sparke tippestyret

Sist oppdatert:
Kulturminister Trond Giske sier han vurderer om hele styret i Norsk Tipping må gå.

Kirke- og kulturminister Trond Giske sier at forholdene i Norsk Tipping har gjort at han vurderer om styret skal fortsette eller ikke.

- I enhver bedrift vil styret være til vurdering. Og særlig i en sak som dette, der styrets rolle må vurderes, så skal man ikke utelukke noe, sier Trond Giske til TV 2 Nyhetene.

Se innslaget på TV 2 Sumo her.

Toppsjef i Norsk Tipping Reidar Nordby måtte nylig trekke seg, etter at det ble kjent at han ikke hadde skattet av hagearbeid til en verdi av 380.000 kroner.

Mer juks i Norsk Tipping
Ifølge Tippekommisjonærenes Landsforening er det imidlertid ikke første gang personer i ledelsen i Norsk Tipping blir tatt for juks.

I 2004 ble en leder dømt for økonomiske misligheter, men fikk likevel fortsette i jobben.

Like etterpå ble en kommisjonær i Harstad fratatt sin avtale fordi han hadde latt en spiller fått en liten, men regelstridig kreditt.

Ønsker styret avsatt
Mandag gikk Tippekommisjonærenes Landsforening ut med mistillit mot hele styret i Norsk Tipping.

I et brev til styret, med kopi til kulturministeren, skriver de at det ikke er første gang det har blitt avdekket juks og økonomisk kriminalitet blant lederne i Norsk Tipping:

«Vi kan ikke ha et styre som gang på gang har akseptert juks og økonomisk kriminalitet blant den indre kjerne av lederne i Norsk Tipping. Norsk Tipping er et selskap som utelukkende håndterer penger og vi kan ikke ha en ledelse som på ulike vis har vist at de ikke kan håndtere penger på redelig vis», heter det i brevet.

Nå risikerer hele styre å måtte si fra seg sine stillinger.

- I en sak som dette må også styre finne seg i å bli vurdert, sier Trond Giske.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere