Vurderer å stenge parkeringshus

Foto: Hommedal, Marit (Scanpix)

Flere tiltak overveies i kampen mot forurensingen i Bergen.

13.01.10 21:45

Torsdag møtes byrådet for å diskutere om de skal stenge parkeringsanleggene også. Tidligere har byrådet nedlagt forbud mot parkering på kommunale p-plasser på gateplan i Bergen.

Flere tiltak
I diskusjonene som byrådet har hatt med blant andre Statens vegvesen har de også diskutert muligheten for å redusere fartsgrensene på veiene, skriver BA.no. Dette har vært gjennomført flere andre steder som et effektivt miljøtiltak.

Les også:Skal bøtelegge tomgangskjørerne

- Jeg vet ikke om dette er et av de konkrete tiltakene vi har sendt brev til Vegdirektoratet om i denne omgang. Men det er et av de tiltakene som vi diskuterer fortløpende, sa helsebyråd Christine Meyer (H) under kveldens møte i helsekomiteen i bystyret.

Statsråder i krisemøte
I et møte med statsrådene Erik Solheim, Magnhild Meltveit Kleppa og Anne-Grete Strøm-Erichsen fikk kommunen grønt lys for å fatte krisevedtak dersom forurensningen truer liv og helse. Det melder BT.no.

- Bystyret har hjemmelen og kan fatte vedtak mot virksomhet som skaper sykdom. Dette gjelder også biltrafikk. Akutte vedtak kan gjøres av kommunelegen. Vi støtter Bergen kommune hvis de vil bruke kommunehelsetjenesteloven, sier helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Ovenfor avisen opplyser byrådsleder Monica Mæland at kommunen vil kunne fjerne private parkeringsplasser i sentrum med denne hjemmelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.