RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer anke i innsidesaken

Foto: - (Mediehuset Nettavisen)
Både Økokrim og Thomas Gulbrandsen vurderer å anke innsidesaken.

- Dommen er jo milevis fra Økokrims straffepåstand. Det sier litt om hvor høyt Økokrim har gått ut i denne saken, sier advokat Thomas Berge som representerer megler Per Robert Jacobsen. Selv om Jacobsen ikke var tiltalt i Oslo tingrett, så har Økokrim siktet Jacobsen i det samme sakskomplekset.

Berge mener at denne dommen viser hvor mye Økokrim har blåst opp DNO- og Sinvest-saken.

Tirsdag ble Nettavisens Thomas Gulbrandsen altså dømt til fire måneders ubetinget fengsel

- Jeg er svært glad, men ikke overrasket over frifinnelsen i DNO-saken. Denne saken har vært en enorm belastning for familien min og meg, og jeg ser fram til å kunne legge et tre år langt mareritt bak meg, sier Gulbrandsen til Nettavisen.

Les: Frifunnet for DNO-salg, men dømt for innsidehandel

Økokrim er åpenbart ikke fornøyd med straffen Thomas Gulbrandsen fikk. I Oslo tingrett ble det lagt ned en straffepåstand på 3 år og 6 måneders fengsel.

Les: Vil straffe journalist hardt

- Han er nå frifunnet for det alt vesentlige i denne tiltalen. Den straffepåstanden var alt over og utenfor rammen av det som ville bli en dom, sier Gulbrandsens forsvarer, Olav Braaten. Han mener at Gulbrandsen burde vært frifunnet på alle punkter, og er sånn sett ikke helt fornøyd med dommen.

- Nå vil vi lese dommen nøye og vurderer om det er grunnlag til å anke dommen, sier han.

- Skuffet?
I Oslo tingrett hevdet statsadvokat Thomas Skjelbred i Økokrim at dette var en av de mest alvorlige innsidesakene som har blitt behandlet i norsk rett. Nå er Gulbrandsen altså frifunnet på de fleste tiltalepunkter, og dømt til fire måneders fengsel for Sinvest-saken.

-Er dere skuffet?

-Vi bruker ikke slike begreper. Vi registrerer at vi ikke fikk medhold, sier statsadvokat Thomas Skjelbred i Økokrim.

Vi er fornøyd med at retten langt på vei følger oss når det gjelder vurdering av beviser således er vi tilfreds at det ble domfellelse for Sinvest-forholdet

- Vi stiller oss imidlertid litt mer uforstående til konklusjonene retten har på jusen, og de følger det har for DNO-saken, sier statsadvokat Thomas Skjelbred i Økokrim.

I motsetning til Oslo tingrett mener Økokrim at artikkelen «Sår tvil om DNO-eventyr i Irak» hadde tilstrekkelig kurspåvirkende potensial, og at innsideinformasjonen som ble gitt var merkbar i markedet.

Nå vurderer også Økokrim å anke saken til lagmannsretten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere