*Nettavisen* Nyheter.

Vurderer arbeidsstans på bussterminal

Verneombudene i Oslo og Akershus krever strakstiltak for bedret sikkerhet på terminalen på Galleriet i Oslo etter kapringen tidligere denne måneden.

10.05.04 13:16

1. mai ble bussjåfør Ruben Magnus Bjerkeng slått ned og alvorlig skadd da bussen hans ble kapret på Oslo bussterminal.

Mandag var hovedverneombudene i alle selskapene som trafikkerer Oslo Bussterminal samlet for å diskutere situasjonen med ledelsen ved terminalen.

- Vi vil kreve flere vektere og sperringer mellom kjøreområde og publikumsområde, sier Fredrik Storjord i Yrkestrafikkforbundet som er sosialtillitsvalgt i Oslo sporveier til TV 2 Nettavisen.

- Det har vært flere alvorlige hendelser, uten at dette synes å bli tatt på alvor av ledelsen for Oslo bussterminal.

- Vi vil kreve at våre arbeidsgivere stiller krav om sikkerhet overfor terminalen. I tillegg vil vi kreve at vi verneombudene skal være med i en arbeidsgruppe som skal vurdere sikkerheten på terminalen, sier Storjord

Det er de tre store sjåførorganisasjonene, Yrkestrafikkforbundet, Norsk Jernbaneforbund og Transportarbeiderforbundet som sammen og krever bedre sikkerhet for sjåfører og reisende som benytter Oslo Bussterminal.

Storjord sier at ombudene ikke har noen makt overfor selskapet som driver bussterminalen, men at de kan påvirke gjennom selskapene som bruker terminalen.

Storjord påpeker at hovedvernombudene har hjemmel i arbeidsmiljøloven til å stanse arbeidet ved terminalen hvis de mener det foreligger en umiddelbar fare for liv eller helse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.