RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: Scanpix

Vurderer fengsling etter moské-voldtekt

Sist oppdatert:
Den 40 år gamle mannen som natt til søndag ble pågrepet etter en voldtekt i en moské i Kristiansand, blir trolig fremstilt for varetekt tirsdag.

En 29 år gammel kvinne skal natt til søndag ha blitt voldtatt i en moské i Kristiansand. Kvinnen skal han kommet gråtende ut fra moskeen Det muslimske trossamfunn i Kristiansand like etter lokken to natt til søndag. Tre tilfeldige personer møtte kvinnen og fikk hjulpet henne.

Kort tid senere ble 40-åringen pågrepet. Han er ifølge politiet norsk statsborger, men av utenlandsk opprinnelse.

Trolig fengslingsmøte
Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til vil påtalemakten trolig begjære mannen varetektsfengslet tirsdag. Mandag ettermiddag arbeidet politijuristene fremdeles med å vurdere en en eventuell begjæring om varetektsfengsling.

Når fengslingsmøtet blir, er foreløpig uvisst.

- Det har vært et møte i formiddag hvor vi har vurdert om vi skal be om at mannen varetektsfengsles. Beslutningen fra dette møtet kan jeg foreløpig ikke kommentere, sier etterforskningsleder Leif Vagle i Kristiansand-politiet til TV 2 Nettavisen mandag.

Nekter for voldtekt
Politiet er foreløpig svært tilbakeholdne om detaljer rundt etterforskningen. Vagle bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at det er gjort kriminaltekniske undersøkelser som er vanlige etter en voldtekt, men vil ikke kommentere hvilke bevis de har mot mannen.

- Vi har hatt 40-åringen inne til avhør. Hva som kom frem, kan jeg ikke gå i detalj om. Vi har også tatt en rekke vitneavhør fra andre personer. Om disse var i moskeen da overgrepet skal ha skjedd, kan jeg ikke kommentere, sier Vagle til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Fædrelandsvennen skal den siktede nekte for noen at han har noen som helst kjennskap til saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere