RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer forbud mot fyrverkeri

(Foto: Knut Fjeldstad, SCANPIX)
Sist oppdatert:
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap er ikke fornøyd med årets nyttårsfeiring. Nå blir det satt ned en arbeidsgruppe som skal vurdere forbud mot bruk av fyrverkeri for private.

Direktoratet har ansvar for det sikkerhetsmessige når det gjelder fyrverkeri. Og selv om de endelige tallene på skader og branner etter årets nyttårsfeiring ikke er klare, har Direktoratet merket seg at mye ikke gikk som det skulle.

- Vi vil ta initiativ til en arbeidsgruppe som skal vurdere om vi skal forby fyrverkeri for privatpersoner, sier avdelingsleder Siri Hagehaugen i DSB til TV 2 Nyhetene.

- Er dette et resultat av årets feiring?

- Ja, det er det.

Hagehaugen sier at DSB i alle år har hatt som mål å begrense uvettig bruk av fyrverkeri, og at dette har skjedd i samarbeid med bransjen.

Fortsatt kommer imidlertid mange til skade, og derfor mener Hagehaugen at tiden er kommet for å vurdere et forbud for privatpersoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere