*Nettavisen* Nyheter.

Vurderer forbud mot uterøyk

Synes du røykeloven er streng? I framtida kan det bli forbudt å røyke i skolegårder, nær uterestauranter og ved offentlige bygg. Si din mening.

14.09.04 20:45

En bydel i Sydney i Australia leder foreløpig an i kampen mot røyking. Innenfor en radius av 20 meter fra uterestauranter og ved inngangspartier til offentlige bygninger - om de ligger på offentlig grunn - er det nå helt røykeforbud i bydelen, skriver Nationen.

Sosial- og Helsedirektoratet i Norge følger nøye med på utviklingen. Slike forbud er ikke aktuelt med det første her til lands, men allerede nå vurderer helsemyndighetene å innføre forbud mot uterøyk.

HTML EMBED
Bør røykeloven bli strengere?
Nei, den er allerede for streng
Ja, røyking ved offentlige bygg bør forbys
Ja, røyking bør totalforbys
Bryr meg ikke

Se resultat

- For tiden jobber vi med skoler og skolegårder, som jo ligger utendørs. Vi konsentrerer oss om ungdoms- og videregående skoler, og tenker ikke på universiteter i denne runden, sier direktør Kari Huseby i direktoratets avdeling for tobakk til avisen.

Direktøren vil ovenfor Nationen ikke avvise en videre skjerping av røykeloven slik australierne har gjort, men påpeker at utspillet da må komme fra politisk hold.

Ta debatten i Veggavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.