*Nettavisen* Nyheter.

Vurderer forlenget isolasjon

Foto: Jan Inge Ebbesvik (iBergen.no)

I morgen har den drapssiktede 27-åringen sittet to uker i full isolasjon. Nå vurderer politiet å be om mer.

02.01.07 12:28

(iBergen.no) : Onsdag 20. januar ble den 27 år gamle mannen varetektsfengslet for fire uker, siktet for drap på den prostituerte kvinnen som først dagen etter ble funnet død bak en trafokiosk på Breistein.

To av ukene var med fullstendig isolasjon, noe som innebærer at den siktede verken får besøk, bruke telefon eller tilgang på aviser og andre medier.

Avgjøres i dag
I morgen går isolasjonsperioden ut for 27-åringen. Politiet kan be om forlenget isolasjon, men har ennå ikke tatt endelig stilling til om det er nødvendig.

– Vi har ikke bestemt oss for om vi vil be om forlenget isolasjon, og arbeider med saken i dag. Vi har også en dialog om dette med mannens forsvarer, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Den siktede 27-åringen nekter fortsatt enhver kjennskap til hvordan Rebecca Rist døde. Han har i avhør erkjent at han plukket henne opp hjemme i Møllendalsveien og at de to hadde seksuell kontakt i hans leilighet på Haukås natt til søndag 3. desember. Overfor politiet hevder mannen at han sovnet, og at Rebecca Rist var borte da han våknet søndag formiddag.

- Håper å bli sjekket ut
– Min klient ble avhørt på nytt fredag før nyttår. Jeg vil ikke kommentere innholdet i avhøret, men han erkjenner fortsatt ikke noen befatning med dødsfallet. Min klient håper og venter på at etterforskningen skal sjekke ham ut av saken, sier mannens forsvarer, advokat Eirik Nåmdal, til iBergen.no.

Han legger ikke skjul på at de to ukene i isolasjon i fengselet har vært en stor påkjenning for 27-åringen.

– Han er helt klart preget av å ha sittet to uker i isolasjon, sier Nåmdal.

Mobilspor
Politiets hittil sterkeste kort i etterforskningen er utskrift av trafikken på Rebecca Rists mobiltelefon. Den viser blant annet at 27-åringen satte sitt eget sim-kort inn i hennes mobiltelefon mandag 4. desember, nesten ett døgn etter at den prostituerte kvinnen selv brukte telefonen for siste gang.

Les alt om Rebecca-saken og flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag