RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer gjenopptakelse av en strøm av saker

Ved nyttår ble den nye gjenopptakelseskommisjonen for straffesaker opprettet. Så langt har kommisjonen fått inn 65 straffesaker som den skal vurdere.

Kommisjonens leder, Janne Kristiansen, opplyser at én sak er avgjort til nå, og at denne straffesaken fikk gjenopptakelsen avvist. Det er dommen mot lederen for Hvit Valgallianse, Jack Erik Kjuus, som i 1997 ble dømt til 60 dagers betinget fengsel for rasistiske ytringer i partiprogrammet.

Blant de sakene kommisjonen ellers har fått til behandling, er Torgersen-saken – Fredrik Fasting Torgersens drapsdom fra 1958 – og Princ Dobroshi-saken fra 1994. Flere andre store og oppsiktsvekkende kriminalsaker er enten kommet inn til kommisjonen, eller er på vei.

Privatetterforsker Tore Sandberg har arbeidet med gjenopptakelsen av Dobroshi-saken. Princ Dobroshi ble i 1994 dømt til 14 års fengsel for narkotikaforbrytelser. Her hevdes det nå at det ble benyttet falske bevis.

Tore Sandberg opplyser at han arbeider med flere andre straffesaker, der krav om gjenopptakelse vil bli sendt til kommisjonen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere