RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer KRL-fritak

Sist oppdatert:
Det kan bli aktuelt å gi fullt fritak fra fra kristendomsfaget slik at FNs menneskerettighetskomité skal godta faget bekrefter Utdanningsminister Kristin Clemet.

Faget kristendoms-, religions-, og livssynskunnskap (KRL) skal ikke komme i konflikt med foreldrenes rett til å styre sine barns religiøse oppdragelse mener FN, og krever endringer. Utdanningsminister Kristin Clemet (H) bekreftet i dag at det er aktuelt å innføre rett til fullt fritak fra faget, melder NTB.

Frem til nå har det kun vært mulig å få delvis fritak fra den delen av undervisningen som kan oppleves som forkynnende.

- Fullt fritak er en nokså opplagt løsning, men det er ingen god løsning for skolene i det lange løp. Da gir man opp ambisjonene om å samle elevene i et felles fag, sier Kristin Clemet til NTB.

Det var Human-Etisk Forbund som klaget saken inn for FN, og Utdanningsdepartementet har frist til midten av februar for å tilfredsstille kravene fra menneskerettighetskomitéen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere