*Nettavisen* Nyheter.

Vurderer million-dusør for tips

Foto: TV 2

Politiet vil trolig anbefale Oslo kommune å utlove en million-dusør for å få de berømte Munch-maleriene «Skrik» og «Madonna» tilbake.

17.09.04 21:05

Det opplyser kilder i politiet til TV2 Nyhetene.

Det kan, etter det TV 2 Nyhetene erfarer, bli snakk om en dusør på mellom én og to millioner kroner.

Oslo kommune ved byrådssekretær Steinar Gamre avviser fredag kveld at det vurderes milliondusør i forbindelse med Munch-ranet.

Søndag 22. august ble Edvard Munchs malerier «Skrik» og «Madonna» stjålet i et brutalt ran på Munch-museet. De to første ukene av etterforskningen fikk politiet inn over 200 tips - også fra kriminelle miljøer.

- Det er ingen som har klart å dokumentere ovenfor oss at de vet noe klart om disse bildene og hvor de er, sier politioverbetjent Øyvind Nordgaren til TV 2 Nyhetene.

Rundt en måned etter ranet tyder nå mye på at politiet vil prøve å kjøpe seg ledetråder. Ifølge kilder TV 2 har vært i kontakt med vil trolig politiet utlove dusør om kort tid.

Etterforskningsledelsen vil ikke bekrefte dette.

- Vi vurderer det som svært aktuelt, og noe som vi har fortløpende så og si daglige vurderinger av, fortsetter Nordgaren.

Etter det TV 2 Nyhetene erfarer vil politiet anbefale kommunen å sette av mellom én og to millioner til den som gir informasjon som fører til at bildene kommer til rette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.