RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer ny anmeldelse av Navarsete-meldingen


ANMELDT: Meldingen som ble sendt til Liv Signe Navarsete ble torsdag politianmeldt av Senterpartiet. Tidligere statssekretær Morten Søberg vurderer også å politianmelde Navarsete-meldingen som ble sendt fra hans telefon.
ANMELDT: Meldingen som ble sendt til Liv Signe Navarsete ble torsdag politianmeldt av Senterpartiet. Tidligere statssekretær Morten Søberg vurderer også å politianmelde Navarsete-meldingen som ble sendt fra hans telefon. Foto: Montasje: Scanpix/Samlaget
Sist oppdatert:
Telefonens eier vurderer å anmelde identitetstyveri.

Torsdag politianmeldte Senterpartiet den sjikanerende meldingen som ble sendt til tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete for to år siden.

Meldingen ble sendt fra telefonen til tidligere statssekretær Morten Søberg (Sp), men han har avvist at det var han som sendte den.

Nå vurderer også han å gå til politiet.

- Jeg tar oversendinga av saken til politiet til etterretning. Ellers har jeg søkt juridiske råd vedrørende mulig anmeldelse til politiet av identitetstyveri, skriver Søberg i en sms til Adresseavisen.

Les også: Sexmeldingens avsender har ikke meldt seg – Senterpartiet har politianmeldt hendelsen

Søberg sier han også har diskutert med advokat om en eventuell reaksjon på offentliggjøringen av meldingen, som ble sendt via Messenger, med bilde av han selv og en av døtrene hans.

Les også: Liv Signe Navarsete: - Jeg kommer til å bli sykmeldt

- Grovt krenkende

Rett over klokken 10 torsdag leverte Senterpartiets generalsekretær, Knut M. Olsen, en anmeldelse av trakasseringsmeldingen til politiet i Lærdal, der Navarsete bor. Lensmannskontoret bekrefter overfor NTB at de har mottatt anmeldelsen.

- Innholdet i meldingen er grovt krenkende, og vi mener det kan være snakk om et mulig straffbart forhold. Politiet får vurdere om handlingen er straffbar og hvordan de vil arbeide videre med saken, sier Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB.

Ti personer var på den mye omtalte hytteturen der meldingen ble sendt fra. En av dem som var til stede, var Sp-nestleder Ola Borten Moe, som midlertidig har trukket seg fra sitt verv på grunn av saken.

Søberg har så langt ikke besvart Nettavisens henvendelse om saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere