RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer ny terrorsak mot Bhatti

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Arfan Bhatti anker dommen, og dette åpner for at statsadvokaten kan komme med motanke på terrorspørsmålet.

Statsadvokat Kristian Nicolaisen bekrefter overfor Nettavisen at han ikke har benyttet seg av muligheten til å anke Bhatti-dommen. Fristen for å anke gikk ut tirsdag.

Terrortiltale
Bhatti har derimot på sin side anket saken når det gjelder tiltalepunktene som tar for seg drapsforsøket på Kolsås - og lovanvendelsen som ble brukt i sammenheng med synagogeskytingen.

Bhatti og hans advokat John Christian Elden mener det ikke var et drapsforsøk da det ble fyrt av flere skudd med en maskinpistol mot huset til en finansmann den 31. januar i 2006.

- Når det gjelder synagogeskytingen ble min klient dømt for medvirkning, men ikke hva han har medvirket til. Dette ønsker vi å prøve for retten, sier Elden til Nettavisen.

Når Bhatti anker dommen åpner dette for motanke fra statsadvokaten.

- Det stemmer, jeg har en uke på meg til å levere en eventuell anke. Da må det foretas en ny vurdering om terrorspørsmålet skal reises på nytt, sier Nicolaisen til Nettavisen.

Liten tro på anke
Bhattis forsvarsadvokat tror ikke påtalemyndigheten kommer til å anke terrordommen.

- Dommen er rettskraftig for de to andre i saken ettersom den ikke ble anket innen fristen. Derfor kan ikke denne ankes. Det ville da være svært spesielt om kun Bhatti skulle bli terrortiltalt gjennom en anke, sier Elden.

Advokaten forteller at hans klient har tro på at anken vil vinne frem. Bhatti hevder han er uskyldig.

8 års forvaring
Arfan Bhatti ble i Oslo tingrett frifunnet for terrorvirksomhet. Han ble likevel dømt til åtte års forvaring, med minstetid på fire år. De to medtiltalte ble frikjent for alle tiltalepunktene.

Bhatti ble funnet skyldig i å stå bak skytingen mot huset til en finansmann på Kolsås. Retten mener imidlertid at han ikke sto for skytingen selv, men opptrådte som torpedo overfor finansmannen og planla en slik handling før skytingen fant sted.

Les mer om frikjennelsen på terrorpunktet her.

Selv om Bhatti var tiltalt for både drapsforsøk og terror, lå hovedfokuset i rettssaken på skytingen mot synagogen og den angivelige planleggingen av et attentat mot enten den israelske ambassaden, den amerikanske ambassaden eller synagogen.

Om en uke får vi svar på om statsadvokaten velger å gå til motanke mot Bhatti.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere