RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer tilsynssak i LO

(TV 2)
Sist oppdatert:
Arbeidstilsynet vurderer å granske arbeidsmiljøet i LO etter gårsdagens avsløringer.

- Vi vil kunne gjøre tilsyn i LO dersom det viser seg at det kommer nye meldinger om at tilstanden ikke er slik som den burde være, sier regiondirektør i Arbeidstilsynet i Oslo Ørnulf Halmrast til VG.

Les Gunnar Stavrums kommentar: Nå må Valla rydde opp

Uttalelsen kommer etter torsdagens påstander fra LOs tidligere internasjonale sekretær Ingunn Yssen, om at hun er blitt mobbet ut av jobben av LO-leder Gerd-Liv Valla. Blant annet mener hun at Valla har sagt at hun var skuffet over at hun ble gravid.

Kan bli gransket
Halmrast mener en granskning av det psykososiale arbeidsmiljøet i LO kan bli aktuelt om det kommer flere beskyldninger av den typen Yssen har fremsatt om mobbing og trakassering.

Gerd-Liv Valla sa på en pressekonferanse torsdag at LOs ledelse ikke har foretatt noen arbeidsmiljøundersøkelse i egne rekker siden tidlig på 1990-tallet.

Se hele pressekonferansen på TV 2 Sumo

- God samvittighet
Valla mener at påstandene ikke har rot i virkeligheten, og karakteriserer det hele som rene faktafeil. Særlig reagerer hun på påstanden om at hun skal ha vært skuffet over Yssens graviditet.

Les også: Støtter Yssens versjon

- Jeg vil imøtese en eventuell rettssak, for vi har meget god samvittighet for det vi har gjort, sa Valla på torsdagens pressekonferanse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere