Vurderer tiltak mot Krekar

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Mulla Krekars advokat reagerer kraftig på at regjeringen vurderer å innskrenke hans bevegelsesfrihet.

29.11.06 19:29

Flere departementer skal være med i vurderingen av tiltak mot Krekar. Det opplyser inkluderingsminister Bjarne Håkon Hansen.

Se TV 2 Nyhetene her

- Det er en soleklar forutsetning for dette arbeidet at Norge skal respektere Den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK). Det vi vil utrede er hvilke muligheter som faktisk finnes innenfor rammen av EMK, sier statsråden til NTB.

Lovforslag
Tirsdag ble det kjent at Frp vil fremme et lovforslag som skal gjøre det mulig å internere mullaen til han kan sendes ut av landet. Forslaget har i en viss utstrekning møtt forståelse også hos tidligere kommunalminister Erna Solberg (H), som i sin tid besluttet å utvise Krekar.

Krekars advokat Magnar Sjødin mener forslaget kommer fordi politikerne er forpliktet til ikke å like Krekar.

- At andre politiske partier ikke tør avvise forslaget fra Frp, sier litt om det politiske hysteriet rundt en muslimsk mann med skjegg, sier han til Nettavisen.

Reagerer
Han mener forlaget ikke hører hjemme i en rettsstat.

- Etter forslaget til Frp vil en statsråd kunne dømme en person til fengsling med brev og besøksforbud, uten at noen kan overprøve saken. Man vil heller ikke kunne få vite bakgrunnen for at vedkommende er fengslet, fordi det holdes hemmelig, sier han.

Sjødin reagerer også på usikkerheten rundt hvor lenge Krekar vil kunne bli sittende uten kontakt med omverdenen.

- Når vil de slutte å henrette folk i Irak? Om fem år? Ti år? Skal han sitte med brev og besøksforbud så lenge?, spør Sjødin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.