RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer væpnede flyvakter

Samferdselsdepartementet vurderer om norske myndigheter skal tillate utenlandske flyselskap å benytte bevæpnede vakter om bord.

Det bekrefter statssekretær John-Ragnar Aarset (H) i departementet overfor NRK. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Det israelske flyselskapet Arkia har aktualisert spørsmålet. Selskapet har bedt om å få bruke bevæpnede vakter på charterpregede flygninger mellom Oslo og Tel Aviv i sommer.

– Man bør heller være sikre på at det ikke finnes våpen i flyet enn å pøse på med flere, sier Lars Arne Vestfossen, som har ansvar for sikkerhetsspørsmål i Norsk Flygerforbund.

Tidligere luftfartsdirektør og SAS-pilot Otto Lagarhus er ikke overrasket over at selskapet vil ha bevæpnede vakter.

– Det er mye oppmerksomhet om Israel, men det er også andre destinasjoner der det er like aktuelt å bruke slike vakter. Hvis det er et urolig hjørne av verden, at landet er terrorutsatt eller sikkerhetskontrollen i et land ikke får seks stjerner, kan det være aktuelt å fly med egen vakt, mener han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere