Gå til sidens hovedinnhold

Wara: Holmlia-gjengen skal tas

Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) sier situasjonen på Holmlia i Oslo er uakseptabel og lover at gjengen Young Bloods skal slås ned på.

I over ti år har Young Bloods fått herje på Holmlia, ifølge VG, som skriver at politiet i løpet av denne tiden ikke har klart å hamle opp med dem.

Wara sier han er veldig bekymret for situasjonen og frykter en eskalering av gjengkriminaliteten.

– Det er uakseptabelt. Over så mange år skal ikke gjenger få lov til å utvikle en virksomhet der man terroriserer nærmiljøet. Det er ikke noe tvil om at denne gjengen skal tas.

VG vil vite om justisministeren mener politiet har gjort en god nok jobb, men det sier Wara han ikke kan svare på foreløpig. Han skal følge tett med på hvordan politiet bruker midlene sine framover. Og det tar mer enn fem måneder før de kan gjøre en god vurdering av effekten av de 30 millionene som ble bevilget ekstra til Oslo-politiet i 2018, sier han.

– Så på et eller annet tidspunkt kan det hende at jeg mener noe om de har gjort en god nok jobb, men jeg mener ikke noe om det i dag, sier han. Avisen spør så justisministeren om han kan leve med situasjonen på Holmlia slik den er i dag.

– Nei, jeg mener at dette er uakseptabelt. Én ting er om jeg kan leve med det, men de på Holmlia bør ikke leve med det.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken