*Nettavisen* Nyheter.

Webkamera overvåker barnehage

Skattekisten barnehage i Drammen er den første barnehagen som har fått godkjennelse av Datatilsynet for å ta i bruk webkamera for videosamtale mellom barn og foresatte.

Datatilsynet var først negativ til webkamera, men godkjente det til slutt, skriver Drammens Tidende.

- Vi ønsket å starte et prøveprosjekt med webkamera. Etter flere møter med Datatilsynet har vi fått ja, sier daglig leder Tone Fleischer i Skattekisten barnehage.

- Det er kun sine egne barn foreldrene kan se via webkamera. Vi hadde først tenkt at det skulle være et kamera som viste flere barn, men det hadde Datatilsynet innvendinger imot. Derfor bestemte vi oss for en ordning der foreldre og andre familiemedlemmer kun får lov til å se sitt eget barn, sier Fleischer.

Rune Mejer Rasmussen er far til ett av barna i Skattekisten barnehage og synes det er en fin ordning at foreldre og familie kan følge med på barna.

- Mine foreldre bor i Bergen, og de synes det er kjekt å kunne se og prate med barnebarnet sitt via internett. Familien til kona bor i Danmark, og selv har jeg en bror i USA. Alle disse kan, etter tillatelse fra oss, holde kontakten med Sebastian, sier Rasmussen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag