RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

WGI-topp tjente syv mill.

Sist oppdatert:
På under to år tjente WGI-toppen Tor Anders Petterøe syv millioner. Og i motsetning til medlemmene, har Petterøe fått ut pengene sine.

Opplysningene kommer frem i kveldens utgave av TV 2 hjelper deg. I en større spesialreportasje setter et TV-team pyramidesystemet under lupen, og går toppene etter i sømmene.

De detaljerte opplysningene om Petterøes inntekter kommer som en følge av inngående gransking av et intervju WGI-toppen gjorde med NRK.

I bakgrunnen vises Petterøes personlige hjemmeside på WGIs nett. Ser man nøye etter, står det å lese at Petterøes andel av WGIs medlemsfond i februar i år utgjorde 45.081 euro. Den enkeltes tilgodehavende i fondet er basert på fem prosent av alle uttak den enkelte har gjort fra WGI. Fondet ble opprettet høsten 2002 og ble avviklet i desember 2004.

Det betyr at Tor Anders Petterøe fra høsten 2002 til desember 2004 - altså på drøye to år - tjente rundt syv millioner kroner på sitt medlemskap i WGI. Eventuelle honorarer for ulike verv eller andre ting, kommer i tillegg.

Tømt kontoen
Det kanskje mest oppsiktsvekkende er likevel at Petterøes WGI konto på intervjutidspunktet er så godt som tom. Saldo på hans konto er 24 euro.

Fra i fjor sommer frem til pyramidesystemet skiftet eiere og navn i forrige måned, hadde medlemmene store problemer med å få utbetalt sine tilgodehavende i WGI. Dette gjaldt tydeligvis ikke Petterøe, som altså har klart å få ut alle sine midler fra selskapet.

I skattemyndighetenes søkelys
Fylkesskattekontoret i Østfold har oversikt over Petterøes inntekter fra WGI-systemet, og vurderer nå hvorvidt alle inntekter er oppgitt i henhold til regelverket.

Petterøe er ikke den første WGI-toppen som er kommet i søkelysett hos skattemyndighetene. TV 2 Nettavisen kunne tidligere i dag fortelle at en annen såkalt verdensleder, Geir Bjørhusdal, i 2004 fikk et bokettersyn fra skattemyndighetene. Under en telefonkonferanse med medlemmene, oppfordret da WGI-lederne medlemme til å støtte betaling av en innleid skatteadvokat, som skulle bistå Bjørhusdal i hans sak.

Tor Anders Petterøe har ikke villet kommentere opplysningene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere