*Nettavisen* Nyheter.

WGI-topp tjente syv mill.

Foto: (TV 2)

På under to år tjente WGI-toppen Tor Anders Petterøe syv millioner. Og i motsetning til medlemmene, har Petterøe fått ut pengene sine.

18.05.05 15:53

Opplysningene kommer frem i kveldens utgave av TV 2 hjelper deg. I en større spesialreportasje setter et TV-team pyramidesystemet under lupen, og går toppene etter i sømmene.

De detaljerte opplysningene om Petterøes inntekter kommer som en følge av inngående gransking av et intervju WGI-toppen gjorde med NRK.

I bakgrunnen vises Petterøes personlige hjemmeside på WGIs nett. Ser man nøye etter, står det å lese at Petterøes andel av WGIs medlemsfond i februar i år utgjorde 45.081 euro. Den enkeltes tilgodehavende i fondet er basert på fem prosent av alle uttak den enkelte har gjort fra WGI. Fondet ble opprettet høsten 2002 og ble avviklet i desember 2004.

Det betyr at Tor Anders Petterøe fra høsten 2002 til desember 2004 - altså på drøye to år - tjente rundt syv millioner kroner på sitt medlemskap i WGI. Eventuelle honorarer for ulike verv eller andre ting, kommer i tillegg.

Tømt kontoen
Det kanskje mest oppsiktsvekkende er likevel at Petterøes WGI konto på intervjutidspunktet er så godt som tom. Saldo på hans konto er 24 euro.

Fra i fjor sommer frem til pyramidesystemet skiftet eiere og navn i forrige måned, hadde medlemmene store problemer med å få utbetalt sine tilgodehavende i WGI. Dette gjaldt tydeligvis ikke Petterøe, som altså har klart å få ut alle sine midler fra selskapet.

I skattemyndighetenes søkelys
Fylkesskattekontoret i Østfold har oversikt over Petterøes inntekter fra WGI-systemet, og vurderer nå hvorvidt alle inntekter er oppgitt i henhold til regelverket.

Petterøe er ikke den første WGI-toppen som er kommet i søkelysett hos skattemyndighetene. TV 2 Nettavisen kunne tidligere i dag fortelle at en annen såkalt verdensleder, Geir Bjørhusdal, i 2004 fikk et bokettersyn fra skattemyndighetene. Under en telefonkonferanse med medlemmene, oppfordret da WGI-lederne medlemme til å støtte betaling av en innleid skatteadvokat, som skulle bistå Bjørhusdal i hans sak.

Tor Anders Petterøe har ikke villet kommentere opplysningene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag