RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Widerøe beroliger jegerne

Sist oppdatert:
Widerøe mener de skal kunne heve forbudet mot å ta med våpen om bord på flyvningene tidsnok til rypejakta 10. september.

For øyeblikket kan man ikke ta med våpen og ammunisjon på selskapets flighter, selv om dette er pakket forskriftsmessig.

Årsaken er endrede forskrifter i kjølvannet av 11. september-angrepet 2001. Flyselskapet som blant annet betjener de mindre lokalflyplassene i landet, har tradisjonelt mange jegere som kunder i høstmånedene.

Optimist
Sikkerhetssjef John McKenzie tror at man også i år kan ta med jegere og skyttere til høstjakta.

- Jeg er meget optimistisk til at vi da våre fly til å kunne ta i mot til høstjakten. Vi har en del tekniske inngrep å gjøre, slik at flyene kan framstå i henhold til norsk lov.

- Det er ikke spesielt kompliserte saker å gjøre, men på grunn av antallet fly som skal modifiseres, så tar dette tid, sier McKenzie til TV 2 Nettavisen.

Bør være i orden
Norges Jeger og Fiskerforbund er glad for at dette vil bli gjort tidsnok til jakta tar til.

- Det gleder oss at Widerøe prøver å berolige jegerne ved å få dette i orden i tide. Det bør det være også. Hvis ikke så lager man store vanskeligheter for alle de som har basert seg på transport fra selskapets side. Flyselskapet har som motto å bringe kundene opplevelser, og jakt og friluftsliv er kulturbærere i så måte, sier Farstad til TV 2 Nettavisen.

I Widerøes reglement – som foreløpig er satt ut av funksjon - heter det blant annet:
«Våpen skal kun aksepteres som innsjekket bagasje (ikke håndbagasje) og må bare transporteres i flyets lasterom.

Våpen skal være uladd. Sluttstykket skal være fjernet og forsvarlig pakket. Skytevåpen eller andre våpen tillates ikke medtatt i passasjerkabinen.»

Verken Norwegian eller SAS har forbud mot å ha med forskriftsmessig pakket og sendt våpen på reiser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere