RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Widerøe legger ned tre ruter


FLYKUTT: Widerøe legger ned tre ruter og kutter kraftig i 14 andre. Direktøren utelukker ikke flere kutt neste år.
FLYKUTT: Widerøe legger ned tre ruter og kutter kraftig i 14 andre. Direktøren utelukker ikke flere kutt neste år. Foto: KS-U92 (CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons)
Flyselskapet Widerøe legger ned tre ruter og kutter kraftig i 14 andre ruter som følge av høyere avgifter, varslet seteavgift og fallende marked.

Det er rutene mellom Stavanger og Newcastle og sommerrutene fra Torp til Bodø og Evenes som legges ned. 

Samtidig kan ikke flyselskapet utelukke at de må kutte enda mer, melder TV 2. Selskapet har ikke klart å få ned kostnadene i samme takt som den negative utviklingen i rammebetingelsene for flybransjen.

– Vi er i en situasjon der markedet har gått ned i norsk luftfart og arbeidsgiveravgiften har gått opp. Og fra nyttår øker momsen, Avinors startavgifter og CO2-avgiften, sier administrerende direktør Stein Nilsen i en pressemelding.

Store rutekutt

I tillegg til rutenedleggelsene kuttes flere ruter betraktelig.

Dette gjelder blant annet Haugesund – København som reduseres med 57 prosent, Bergen – Haugesund reduseres med 42 prosent, Kristiansund – Trondheim reduseres med 44 prosent og Kristiansand – København reduseres med 30 prosent. 

Rutekuttet går hardest ut over Torp og Kristiansand der det kuttes betraktelig i henholdsvis tre og fire ruter.

– Vi tar konsekvensen av det som har skjedd de to siste årene. Vi kan heller ikke utelukke at det blir flere konsekvenser når den nye seteavgiften innføres fra 1. april, sier Nilsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere